DOBRA PREPORUKA

Chiavaloni predstavili novu liniju brašna koje rade sami, a ponovno je dostupan i hvaljeni bio umak od rajčice

 Neja Markicevic/Cropix
Mnogi ih smatraju najboljim proizvođačima maslinova ulja u zemlji, a sada ponovno nude svoj umak od rajčice. Osim toga, predstavili su i eko brašno

Kako su objavili na društvenim mrežama, braća Chiavalon, Sandi i Tedi, inače najpoznatiji po proizvodnji višestruko nagrađivanih maslinovih ulja, ponovno nude i svoj bio umak od rajčice. Rade ga u dolini Raše, u malom istarskom mjestu, gdje smo ih svojevremeno i posjetili. Chiavaloni su se, naime, još 2015. godine javili na natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta na području Labinštine, a potom je Sandi u zakup dobio 185 hektara zemljišta. Budući da je zemljište bilo u potpunosti obraslo trstikom, bilo je potrebno dosta rada i vremena da se on počisti i da se ovdje krenu uzgajati plodovi.

image
Neja Markicevic/Cropix

Krenuli su s uzgojem žitarica, a 2017. godine zasadili su i polje povrća. Upravo od rajčice iz doline Raše rade svoj 100 posto bio umak, u koji ne dodaju baš niti jedan drugi sastojak osim same rajčice. Kupiti se može putem njihovog web shopa, i to po cijeni od 60 eura za 12 pakiranja od 530 grama.

image
Chiavalon Organic Extra Virgin Olive Oil Facebook
image
Chiavalon Organic Extra Virgin Olive Oil Facebook

Osim umakom, nedavno su se pohvalili i kako na istom mjestu uspješno proizvode eko brašno i druge proizvode. Njihovo polubijelo pšenično, griz i pšenične posije mogu se kupiti u maloj prodavaonici u Vodnjanu. Rade ih od selektiranih starih sorti pšenice uzgojenih prema strogim ekološkim standardima i prerađuju na kamenom mlinu.

"Jaaaako smo ponosni na ove proizvode. Reakcije kuhara, pekara i slastičara od kojih smo tražili povratne informacije su nevjerojatne, te nije bilo druge nego zapakirati proizvod u prirodnu ambalažu i ponuditi ga svima vama koji ih nestrpljivo očekujete", napisali su na svojoj Facebook stranici i dodali kako uskoro planiraju predstaviti i svoje proizvode od pira.

Kako su objavili, njihovo brašno već koriste u konobi Vorichi za pripremu svojih istarskih fuža, a kruh od njihova brašna rade u zagrebačkom Salu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:23