DOBAR PRIMJER

Na Copy Taste festivalu u Petom kupeu pili su se ozbiljno dobri kokteli i atmosfera je bila odlična! Jedva čekamo iduću godinu

Nakon predavanja u hotelu Zonar, gostovanja u zagrebačkim barovima i restoranu ManO2, važni barmeni iz zemlje, regije i svijeta okupili su se u dvorištu Petog kupea

Ovog petka, 18. travnja, u zagrebačkom Petom Kupeu održan je posljednji događaj Copy Taste festivala, koji okuplja najbolje barove i barmene iz zemlje, regije i svijeta. Nakon što su prethodnih dana u zagrebačkim barovima održana gostovanja inozemnih barmena, među kojima je bila i ekipa iz Handshake Speakeasy bara iz Meksika, najboljeg bara na svijetu prema odabiru organizacije The World‘s 50 Best Bars, u dvorištu poznatog zagrebačkog kluba festival je zaokružen opuštenim, zabavnim druženjem gdje su posjetitelji mogli isprobati sjajne koktele. Pripremali su ih barmeni iz beogradskog Riddle Bara, zatim crnogorskog Kokotovog repa, splitskog Stringsa, Okosh Bokosh bara iz Banja Luke, Silk&Fizza iz Ljubljane i Casa bara iz Makedonije.

image
Privatna Arhiva/

Isprobali smo ih nekoliko, među kojima nas je najviše zadivio Guess koktel s rumom i marakujom iz Riddle Bara, ali i odličan i efektno poslužen Popeye Sour koktel sa špinatom, mangom, tekilom i mezcalom iz Okosh Bokosha. No, ono što nam se svidjelo još više bila je atmosfera i dobra energija koja je vladala cijelim dvorištem Petog kupea. Neki od najpoznatijih barmena na svijetu, poput ranije spomenutih Handshake Speakeasy predstavnika, zatim ekipe iz Himkoka iz Osla i slovačkog Mirror bara, nekoliko su se sati ovdje dobro zabavljali, družili s posjetiteljima i razmjenjivali iskustva. Cijela scena bila je ujedinjena, a barmenima koji su koktele za okupljene pripremali, kako smo načuli, bila je posebna čast sudjelovati na ovakvom događaju.

Još jedan plus bio je to što je ulaz na festival bio besplatan, baš kao i prvi koktel, dok je cijena svakog idućeg bila 9 eura, što je za ovakav tip događaja i doživljaj koji pruža prilično pristupačno.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Općenito organizacija Copy Taste festivala bila je odlična i mnogi bi se drugi organizatori mogli i trebali ugledati na ekipu koja iza svega stoji, u prvom redu Mišela Posavca i Dominika Bačvardija, inače inicijatora i pokretača projekta i vlasnika zagrebačkog bara Peaches&Cream. Oni su nam sami rekli kako je ovogodišnje izdanje nadmašilo sva očekivanja te kako su iznimno zadovoljni u kojem se smjeru cijela priča zakotrljala.

image
Ivan Dimnjaković/

Saznali smo i kako postoji velika vjerojatnost da se iduće godine cijela stvar podigne na još jednu razinu više, što nas također iznimno veseli. Lijepo je vidjeti šaroliku barsku scenu koja ovako dobro funkcionira, spremna je na suradnju, podupire se i iz dana u dan sve više raste. Već se veselimo idućoj godini!

Osim u zagrebačkim barovima Peaches&Cream, Landsky, Urania, Blend baru, Rootsu i KOi-u, koji se tek treba otvoriti, te u hotelu Zonar, jedno od gostovanja, i to ono ekipe iz Gucci Giardina, bara u Firenci, održano je i u zagrebačkom restoranu ManO2. Jela chefa Hrvoja Kroflina bila su više nego dobar par koktelima koje su ovdje pripremali barmeni iz Guccija i cijela večera bila je odličan pokazatelj da je sasvim prirodno da se i restorani uključe u ovakav tip festivala. Nadamo se da će ovakvih večera iduće godine, u sklopu novog izdanja Copy Taste festivala, biti još više.

Dobro je dodati i kako je Gucci Giardino sestrinski lokal Gucci Osterije, inače u vlasništvu modne kuće Gucci, a pod patronatom velikog chefa Massima Botture.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 00:01