PREPORUKA CHEFA

Da sutra možemo kupiti kartu za Bangkok posjetili bismo sva mjesta s Gagganove top liste

 @gaggan_anand/100 Mahaseth Facebook
U sklopu serijala 50 Best Talks jedan od najpoznatijih chefova na svijetu otkriva svoja omiljena mjesta u Bangkoku

Osim što okupljaju najbolje restorane i chefove na svijetu, 50 Best Restaurants izbacio je jučer prvu epizodu 50 Best Talks u kojoj popularni chef Gaggan Anand istražuje gastronomsku ponudu Bangkoka. Chef Gaggan inače je najpoznatiji indijski i jedan od najcjenjenijih chefova u svijetu uopće. Vlasnik je i chef u restoranu Gaggan Anand u Bangkoku pa je tako upravo on bio logičan odabir za istraživanje tamošnjih opuštenih i street food restorana. Dobitnik je brojnih prestižnih titula te se smatra jednim od najprogresivnijih chefova današnjice.

U svom je kratkom putopisu predstavio mjesta koja bismo, da sutra možemo kupiti kartu za Bangkok, svakako voljeli posjetiti i sami. Potražite ih u nastavku.

Wattana Panich

Ovo je mjesto u Bangkoku poznato po sjajnim noodlesima i juhama pripremljenim od čak 40 godina starog temeljca. Nije greška, u ovom se street food restoranu naime, bogati temeljac krčka već godinama i upravo su zato jela koja od njega nastaju Wattana Panich restoranu donijela zasluženu slavu. Za usporedbu, Gaggan u videu navodi sourdough starter koji se na sličan način održava godinama i postaje sve kvalitetniji. Nađete li se ovdje, tako svakako isprobajte njihovu juhu s rižom koju i sam chef opisuje kao nevjerojatno ukusnu i bogatu te juhom koja liječi. Ipak, najbolji kompliment za Wattana Panich svakako je trenutak kada ih Gaggan naziva institucijom.

100 Mahaseth

U objavljenom video poznati chef spominje i restoran chefa Chaleea Kadera koji nosi naziv 100 Mahaseth i jedan je od Gagganovih omiljenih mjesta za ručak. U ovom se restoranu hrana priprema samo od lokalnih namirnica, iskorištava se svaki dio svake namirnice i slavi se tajlandska kuhinja na potpuno drugačiji način od uobičajenog. Chef Kadera želi pokazati kako tajlandska kuhinja nisu samo pad thai, green curry i tom yum juha. Gaggan 100 Mahaseth naziva impresivnim, revolucionarnim mjestom koje svakako vrijedi posjetiti u slučaju da želite uživati u pravoj tajlandskoj hrani na drugačiji način.

image
100 Mahaseth Facebook

Osim Wattane Panich i 100 Mahaseth restorana, u sklopu 50 Best liste izdvojeni su i bangkoški restorani Barefood Bangkok koji se temelji na proizvodnji veganskih sireva i biljne hrane. Najpoznatiji su po sirevima od indijskih oraščića kao što su biljna ricotta i Thai chilli sir, a zanimljivo je spomenuti i kako gosti često uopće ne primijete da u pitanju nije sir životinjskog podrijetla.

Uz navedene, na listi onih koje morate posjetiti našao se i Na cafe at Bangkok 1899. Jedan od onih restorana koji spaja hranu, dizajn i umjetnost te pomoću jela i pića pokušava pridonijeti pozitivnim društvenim promjenama. Sve što ćete ovdje popiti i pojesti proizvedeno je od domaćih, lokalnih namirnica, a sam restoran počiva na zero waste konceptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:40