OVAJ VIKEND

Danas na kioscima potražite novi ljetni broj najsočnijeg gastro magazina u zemlji - Dobra hrana!

Amelie slastice
 Berislava Picek/Cropix

Ovaj totalno ljetni broj napravili smo s guštom. Imamo još gomilu priča koje smo htjeli s vama podijeliti, ali na kraju je izbor pao na ove. Naravno, uz stotine prijeđenih kilometara prikupili smo i neke priče od kojih se odmah ili primamo za glavu ili pucamo od smijeha.

Posjetili smo braću Marina i Josipa Nekića koji sa svojim pokretnim smokerom žare i pale cijelom Hrvatskom.

image
Marin i Josip Nekić
Marko Miščević/Cropix

U potrazi za najboljim na tržištu, testirali smo ugljene za roštilj.

image
Testiranje ugljena
Davor Pongračić/Cropix

Donosimo vam čak 27 recepata za brze i ukusne tapase, slatke male zalogaje.

image
27 tapasa
Ante Čizmić/Cropix

Otkrili smo novi domaći brend craft jabučnog octa.

image
Cidrani ocat
Berislava Picek/ Cropix

Imamo i recepte za ledene poslastice za koje vam ovo ljeto neće trebati sladoledomat.

image
Sladoledi koje je pripremila Anita Šarić
Marko Miščević/Cropix

Sočne crvene rajčice iskoristili smo u finim i slasnim jelima.

image
Jela od rajčice
Marko Miščević/Cropix

Vedran Gulin iz SOI Fusion bara odveo nas je na rasadnik smokava SKINK u Rovinj da isprobamo kakav okus ima lišće tog mediteranskog stabla.

image
Jela i pića od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolić.
Marko Miščević/Cropix

Isprobali smo pet kolača iz popularne slastičarnice Amélie koja je nedavno proslavila veliku obljetnicu.

image
Žaklin Troskot
Berislava Picek/Cropix

Posjetili smo restorane Pod zidom, El Toro i Lešić Dimitri pa zabilježili naše dojmove.

image
El Toro
Darko Tomaš/Cropix

Otkrili smo tko je tko u najvažnijem hrvatskom vinorodnom području.

image
Kutjevačko vinogorje
Franjo Kerep
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:10