NA KIOSCIMA

Danas ne propustite novi, osvježavajući broj Dobre hrane!

Ana Roš
 Marko Miščević/Cropix
Ljetne žege ozbiljno su pritisnule, tko je god mogao već je zbrisao na obalu...

Sladoledi idu kao ludi, lubenice škripe netom izvađene iz zamrzivača, plićaka, bunara, već kako kome, tanki hladni gemišti naveliko se ispijaju na gradskim terasama. Ljetne žege ozbiljno su pritisnule, tko je god mogao već je zbrisao na obalu.

A naša Vana Babić, umjesto mora, posjetila je Sloveniju, točnije Kobarid i cheficu Anu Roš u restoranu Hiša Franko, koja je nedavno ovjenčana s čak dvije Michelinove zvjezdice.

image
Ana Roš
Marko Miščević/Cropix

Naš suradnik Zoran Šimunić Šime, posjetio je Skradin i tamo saznao sve tajne kultnog skradinskog rižota.

image
Chef Ante Pižić u bistrou Arka skuhao je stotinjak porcija skradinskog rižota
Ante Čizmić/Cropix

Neda Batinić se zaletjela do zagrebačkog Botinca gdje neumorno rade sušare hrvatskog brenda Botanica kako bi proizvele dehidrirano voće i povrće te začine bez kojih nećete moći zamisliti svoj osvježavajući koktel.

image
Zagreb, 300620.
Botanica proizvodi od susenog voca i cvijeca za dodatke koktelima.
Foto: Marko Miscevic/Cropix
Marko Miščević/Cropix

Naizgled jednostavna, a zapravo škakljiva priprema meringe ovisi o tome kakvu teksturu želite postići i kako ćete je primijeniti, a Slavica Šagolj vam otkriva sve tajna.

image
Kolači na bazi meringe
Marko Miščević/Cropix

U Plemenitoj općini Turopoljskoj odlučili su spasiti autohtonu pasminu svinja, pa su od svega pet njih odgojili krdo zahvaljujući kojem se sve više farma bavi njihovim uzgojem. Jednu takvu posjetila je naša Sunčana Barušić.

image
Turopoljske svinje, uzgoj i prerada
Berislava Picek/Cropix

Glavna i odgovorna za slastice zagrebačkog hotela Le Premier, Sanja Sajko, pripremila nam je slastice koje ćete obožavati.

image
Slastičarka Sanja Sajko koja radi u hotelu Le Premier pripremila je kolače za magazin Dobra hrana
Marko Miščević/Cropix

Donosimo vam i dobre ideje za najbolje ljetne salate.

image
Ljetne salate koje je pripremila Slavica Šagolj
Marko Miščević/Cropix

U sklopu projekta Dobri restorani, posjetili smo i Alla Beccacciu, zagrebački Noel i Okrugljak.

image
Zoran Lugarić, chef restorana Okrugljak
Marko Miščević/Cropix

Naša suradnica Nastasja Petrić otkrila nam je super recepte za lagane ljetne juhice.

image
Izrada ljetnih juha
Berislava Picek/Cropix

Razgovarali smo i s Nikolom Lesarom, najpoznatijim Hrvatom na Tajlandu, koji nam je otkrio neke od svojih gastro planova.

image
Nikola Lesar
Nikola Lesar

Nije sve u hrani, nešto je i u vinu. Naš suradnik Saša Špiranec ovaj je put dobra supermarket vina do 40 kuna.

image
Vina iz supermarketa
Martin Bernetti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:04