SVJETSKA SCENA

Danska je pobjednik Bocuse D´Ora, najveći spektakl je dječji žiri koji je birao najbolji meni

 Bocuse D‘or Instagram/
U Lyonu su proglašeni najbolji kuharski timovi na svijetu. Pobjedu je odnio danski tim, slijede ga Švedska i Mađarska.

Danska je osvojila Bocuse d‘Or 2023., zahvaljujući impresivnom meniju s grdobinom kao glavnom namirnicom. Ovo izdanje Bocuse d‘Ora stavilo je velik naglasak na ideju društvenog angažmana. Posebno je bio zanimljiv događaj pod nazivom "Nahranite djecu" . Svaki tim je morao osmisliti cijeli meni istovremeno nutritivno izbalansiran i zabavan koji su ponudili djeci. Sastavili su i poseban "dječji žiri" koji su činila djeca u dobi od 10 godina koja su komentirala jela timova iz 24 zemlje. Drugo mjesto zauzela je Norveška, a Mađarska treće mjesto. Strogi dječji žiri dodjeljivao je posebnu nagradu za najbolji dječji meni, a pobjednikom su proglasili francuski tim, iako je pobjednikom natjecanja proglašena Danska.

image
Bocuse D‘or Instagram/

Paul Bocuse osmislio je ovo prestižno svjetsko natjecanje za kuhare još 1987. godine. Danas je Bocuse d’Or daleko više od običnog gastronomskog natjecanja; to je laboratorij izvrsnosti i inkubator talenata u kojem predanost, strast, tehnika i kreativnost određuju najveće kuhare sutrašnjice. To je prekrasna odskočna daska za svakoga tko želi steći međunarodno priznanje.

Posljednjih 35 godina Bocuse d’Or bio je međunarodni događaj bez premca koji nadahnjuje svijet gastronomije ističući najnovije trendove u svjetskoj kuhinji, koje na svakom izdanju potiču nove generacije kuhara. To je također omiljeno mjesto za mnoge zemlje gdje promoviraju svoju kuhinju, svoje lokalne proizvode i svoje kuhare.

Cijelu listu laureata možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:12