NOVE VIJESTI

Decanter s natjecanja isključio ruske vinare, a ove godine nema ni Michelin vodiča za Moskvu

 Milagros Maschwitz
Veliki brendovi napuštaju rusko tržište i Rusija se isključuje s važnih događanja

Ove subote na stranicama Decantera, inače najvažnijeg svjetskog vinskog natjecanja, objavljeno je kako će vina ruskih vinarija biti isključena iz ovogodišnjeg natjecanja.

"S obzirom na nedavnu rusku invaziju na Ukrajinu, Decanter World Wine Awards otkazuje sve prijave ruskih vinarija koje su ove godine prijavljene na natjecanje i njihova vina se neće ocjenjivati", napisali su u objavi na službenoj stranici.

Dodali su i kako ukrajinskim vinarima neće naplatiti naknade za sudjelovanje te napisali da shvaćaju kako postoji više onoga što svjetske vinare povezuje nego što ih razdvaja, ali kako smatraju da u ovoj situaciji moraju zauzeti stav.

Osim Decantera, i iz Michelina su u petak najavili kako ove godine neće izdati svoj vodič za Moskvu te kako će, kao reakciju na ruski napad na Ukrajinu, obustaviti sve aktivnosti u Rusiji.

"S obzirom na ozbiljnost trenutne krize, timovi koji stoje iza Michelin vodiča donijeli su odluku da obustave sve aktivnosti vezane za preporuke restorana u Rusiji", najavili su te dodali da su ove godine odlučili kako neće promovirati Moskvu kao gastronomsku destinaciju te je isključuju iz preporuka.

Dobro je dodati kako je prošle godine čak devet moskovskih restorana nagrađeno s jednom ili dvije Michelinove zvjezdice, a čak 69 restorana nalazi se u Michelin vodiču.

Uz to, kako smo već pisali, ceremonija The World‘s 50 Best Restaurants ove godine neće se održati u Moskvi, kako je planirano, već seli u London.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:01