VELIKO PRIZNANJE

Decanterovi kritičari Benvenutijev San Salvatore proglasili jednim od favorita 2021. godine

 Berislava Picek/Cropix/
Izdvojili su svoje favorite pa još jednu godinu u nizu objavili "Offbeat" listu

Decanterovi kritičari i vinski stručnjaci iz cijelog svijeta i ove su godine izdvojili svoje omiljene etikete iz 2021. godine i uvrstili ih na "Offbeat" listu, a više nego sjajna vijest je da se među najboljima našao se i Benvenutijev San Salvatore muškat iz 2015. Na "Offbeat" listi inače se nalaze vina koja su dobivena od neuobičajenih sorti, drugačijim metodama ili jednostavno ulaze u kategoriju neotkrivenih bisera, stoji na službenim stranicama Decantera.

image
Berislava Picek/Cropix/

Benvenutijev nagrađivani San Salvatore muškat tako su prozvali vinom divne zlatno jantarne boje sa snažnim aromama breskve, manga, narančine korice, ružine vode, suhih marelica i šumskog meda, a dobro je dodati i kako je u pitanju slatko, gusto vino koje se sjajno slaže uz različite sireve. Kako ga je opisao Saša Špiranec, San Salvatore muškat je intenzivno vino, bez težine, lijepog balansa i iznimno dugog trajanja.

OSVRT SAŠE ŠPIRANCA

Desertni muškat koji je toliko sladak i gust da će s lakoćom podnijeti i društvo kolača. Iako, bilo bi puno bolje spariti ga s nekim aromatičnim tvrdim kozjim sirom ili sirom s plemenitom plijesni. Ipak, najbolje bi bilo uživati u njemu bez ikakve hrane, da mu se može posvetiti u potpunosti. Miriši na sušene marelice, med, suho cvijeće, džem od naranče. Duboke je zlatne boje, tamnije nijanse koja pomalo naginje jantarnoj. Okusa slatkog i intenzivnog, bez težine, lijepog balansa i iznimno dugog trajanja. Spreman je za potrošnju odmah, a može ga se čuvati ga još najmanje dodatnih petnaest godina.

image
Privatna arhiva

Iz Decantera su dodali i kako je, baš kao i svake godine, na listi za slijepo kušanje bilo više bijelih nego crnih vina te kako je u pitanju velik broj fascinantnih etiketa s puno karaktera i snažnim identitetom koje su suce naprosto oduševila. Kako je rekla Michelle Cherutti-Kowal, jedna od kritičarki, zadržala su svu njihovu pažnju i "držala ih na vrhovima prstiju". Cijelu listu pogledajte na službenoj Decanter stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:39