HUMANITARNE AKCIJE

Deni Srdoč kuha na terasi hotela Esplanade, a bivši kandidati Masterchefa na Europskom trgu

 Sanjin Kaštelan/
"Veliki chefovi kuhaju za male zmajeve" i "Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Duel‘ dva su događaja koja danas možete posjetiti

U slučaju da ovih dana obilazite Advent, budite sigurni da u svoj plan i program uvrstite i obilazak Fooling Around: Sparkling Edition, adventski festival smješten na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade te kućice na Europskom trgu, odnosno EU Advent.

ŠTO IMA KOD HOTELA ESPLANADE?

Ne samo da vas kod Esplanade čekaju dobri zalogaji naših poznatih chefova Ane Grgić Tomić, Denija Srdoč, Marija Mandarića, Matije Bogdana i Marka Palfija te Vida Nikolića i Mate Jankovića, već možete prisustvovati i hvalevrijednom humanitarnom događaju i, uz uživanje u hrani i piću, pomoći onima kojima je to zbilja potrebno.

image
Sandro Sklepić/

Naime, danas, 28. prosinca, na Fooling Around održat će se još jedno izdanje humanitarnog kuhanja za udrugu Mali zmaj te će sva prikupljena sredstva od prodaje jela koje će pripremati chef Deni Srdoč, uz pomoć Kasandre Draganić, biti donirana za free store Udruge u koji svi korisnici imaju pravo doći i prema uvjetima udruge odabrati namirnice koje su im potrebne.

Namirnice za ovaj cooking show osigurao je Metro Hrvatska, a održavat će se od 16 do 18 sati na terasi Oleander terase hotela Esplanade. Više informacija potražite na službenom Instagram profilu Fooling Around.

HUMANITARNO I NA EUROPSKOM TRGU

Osim kod Esplanade, na Europskom trgu danas, u četvrtak, također se održava humanitarna akcija. Na redu je, naime, pretposljednji ‘Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Duel‘ koji se održava u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom. Ugostit će chefa Vanju Agića, prošlogodišnjeg natjecatelja Masterchef Hrvatska, a u ovom dvoboju partnerica će mu biti ovogodišnja natjecateljica Masterchefa Meri Goldašić. Nasuprot njih kuhaju također jedan od natjecatelja Masterchefa, Petar Tucman, i stand-up komičar, televizijski i radijski voditelj Ivan Šarić.

image
Sanjin Kaštelan/
image
Sanjin Kaštelan/

Gastro duel počinje u 17 sati, a ovim povodom u humanitarnoj akciji mogu sudjelovati i posjetitelji. Kupnjom jela po cijeni od 7 eura, posjetitelji, donatori kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Novac od prodanih jela bit će doniran Centru UNUO - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada. Više informacija potražite na Instagram profilu EU Advent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:07