RAZLOG ZA PUTOVANJE

Deniz Zembo organizira gastronomski festival koji je dobar razlog da početkom srpnja budete u Puli!

Deniz Zembo, chef restorana u hotelu Amfitetar
 Neja Markicevic/Cropix

Prvi Gastro Buzz Festival na rasporedu je od 02.-05. srpnja u Puli, a kao uvertira događaju naši najpopularniji kuhari od 29. lipnja kuhati će u tjednu gostujućih chefova u Restoranu Amfiteatar, a o finalnom rasporedu možete pratiti na društvenim mrežama Gastro Buzz Festivala.

Na jednom mjestu u Istri okupiti će se najveći autoriteti iz područja gastronomije i turizma poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Deniza Zembe i mnogih drugih. Predavači će održati radionice o izradi kave, čokolade, sladoleda, kruha, a u sklopu festivala održat će se i tri panela na temu turizma, ugostiteljstva i gastronomije. Osim novih trendova i uspješnih primjera prakse, poseban naglasak biti će na prilagodbi navedenih sektora izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom.

“Htjeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje od gastro scene iz Hrvatske i šire. U ova teška vremena za ugostiteljstvo i turizam, želja nam je dati doprinos i razmijeniti iskustva kako se najbolje izboriti s post-covid izazovima. Iznenadio nas je veliki interes izlagača i sudionika, te se veselimo prvom izdanju festivala, koji planiramo održavati svake godine”, ističe Deniz Zembo, pokretač Kulinarskog razvojnog Centra, glavnog organizatora festivala.

image
Deniz Zembo, chef restorana u hotelu Amfitetar
Neja Markicevic/Cropix


Festival će se održati u blizini pulske Arene u čarobnom ugođaju, prepunom zelenila s posebnim chill zonama. Za dobru atmosferu pobrinuti će se DJ-evi uz laganu glazbu u pozadini. Tijekom festivala svatko će pronaći nešto za sebe pa će tako posjetitelji moći uživati u našim najboljim vinima, street foodu, koktelima, burgerima, craftu, čokoladi, sladoledu, slasticama, veganskim specijalitetima i sličnom.

Ulaz na festival je besplatan, a sve što trebate učiniti da biste uživali u hrani i piću je kupiti vinsku čašu na ulazu u iznosu od 40 kuna što posjetiteljima dodatno omogućuje sudjelovanje u svim dijelovima festivala (dnevni i večernji program, radionice, paneli…).

Podržimo lokalne OPGove

Ova jedinstvena priča imati će i društveni doprinos, pošto će okupiti brojne OPG-ove koji će u ova izazovna vremena imati priliku ponuditi proizvode posjetiteljima festivala. Na sajmu OPGova naći će se proizvodi poput sira, pršuta, domaćih proizvoda, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja… Poseban dio ponude sastojati će se od eko, bio i organskih proizvoda.
Svi zainteresirani izlagači mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na kontakt 091 576 2362.

image
Deniz Zembo, chef restorana u hotelu Amfitetar
Neja Markicevic/Cropix


Program festivala

Neovisno da li ste ljubitelj dobre hrane, kapljice, kuhanja ili se bavite turizmom, moći ćete pronaći nešto za sebe u bogatom programu prvog izdanja Gastro Buzza. Program festivala podijeljen je u dva dijela. Dnevni dio sastojat će od radionica i panela iz područja gastronomije i turizma s nekim od vodećih imena u Hrvatskoj i šire.
Također, tijekom sajma OPG-ova proizvođači će predstaviti svoje delicije poput sira, pršuta, likera, rakija…
Večernji dio zamijenit će atraktivna kulisa u kojoj će posjetitelji u nezaboravnom ambijentu moći uživati u ukusnim zalogajima i čaši vina uz laganu glazbu u pozadini. Tijekom tjedna gostujućih chefova u restoranu Amfiteatar održat će se VIP večere s poznatim chefovima poput Mate Jankovića i Maria Mandarića.

Gastro premijera: sladoled Karuba

Prvo izdanje festivala donosi tri gastro premijere. Organizatori su otkrili prvu, a radi se o vrhunskom sladoledu Karuba. Proizveden je na tradicionalan način koristeći svježe namirnice poput mlijeka, svježeg vrhnja, šećera, meda i prirodnog stabilizatora tj. brašna od rogača. Radi se o novitetu na tržištu koji sadrži isključivo priodne sastojke bez aditiva poput pasti. Posjetitelji će imati priliku ekskluzivno prvi probati okuse od vanilije, čokolade i voća. Okus od lješnjaka biti će veganski tj. bez mlijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:53