GASTRO BUZZ FESTIVAL

Deniz Zembo otvara streetfood lokal u Puli, a posebno je ponosan na novi burger s junećim jezikom!

Deniz Zembo, chef restorana u hotelu Amfitetar
 Neja Markicevic/Cropix

Prvi Gastro Buzz Festival u organizaciji chefa Deniza Zembe na rasporedu je od 02.-05. srpnja u Puli. Radi se o Festivalu koji će okupiti male proizvođače, na programu su i dvije večere na kojima gostuju Mate Janković (02.07. u četvrtak) te Mario Mandarić. Osim toga u petak će se održati i paneli, a jedan od zanimljivijih je pod nazivom Gastronomija - jučer danas sutra gdje će Ivica Matošević (vinar), Mate Janković (chef), Domagoj Trusić (Hug & Punch) i Vana Babić (urednica portala Dobra hrana) popričati kako oni vide stvari u svijetu gastronomije koji je neminovno izmijenjen globalnom pandemijom.

Osim toga, Zembo je najavio kako otvara i streetfood lokaciju. Zembie´s food ima premijeru na ovogodišnjem Gastro Buzz Festivalu, a nakon toga će dobiti i fiksnu lokaciju na terasi Hotela Amfiteatar. U ponudi će biti tri burgera (69 by Medo – 39kn, Mudogna – 44kn, FB Macan – 55kn), a posjetitelji ovog street fooda moći će uživati i u tortiljama, sladoledu, slasticama, prirodnim sokovima i umacima.

U cijelu priču, Deniz Zembo je uključio amaterskog chefa Ivana Medića. Ovaj Slavonac s riječkom adresom, osmislio je burger od junećeg jezika.

“Burger je postao dosadan, stvar koja se često viđa. Htio sam napraviti twist na tome, pa sam se odlučio da ne koristim mljevenu junetinu. Pratim dosta gastro scenu kod nas i u svijetu, i mogu reći da nigdje nisam vidio burger od jezika. Dao sam si izazov, i od onog što ljudi smatraju otpatkom – junećim jezikom napraviti dobru stvar. Njega smo skuhali u vakuumu, odnosno pripremili tehnikom sous-videa, 24 sata na 76 stupnjeva sa začinskim biljem” otkrio je Ivan Medić.

image
Novi burger
Đorđe Stošić

Posjetitelji Gastro Buzz Festivala imat će čast prvi probati burger koji će biti u ponudi Zembie's street fooda. Na festivalu će važiti promotivna cijena burgera od 40 kuna, a otvorenje je u četvrtak, 02. srpnja u 19 sati.

Radno vrijeme festivala je od četvrtka do nedjelje od 9 ujutro, s tim da večernji program počinje od 19 sati i traje sve do 1 sat iza ponoći ispred Hotela Amfiteatar. Novosti možete pratiti na Facebook stranici događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:34