Evo detalja

Deset dana gastro užitaka: Ove sezone Split Spring održava se ispred Mista

 Damira Kalajžić/Press
Kako festival ove godine pada u dane kad je i praznik, idealna je to prigoda da spojite koji dan i uputite se u Split

Splićanima omiljeno i sad već tradicionalno gourmet druženje, Split Spring by Staropramen vraća se šestu godinu za redom i to ove godine u Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki Splićani opisuju tu lokaciju - ispred Mista. Od 23. svibnja do 1. lipnja tijekom deset dana konačno će Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun, moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji.

image
Press

Tijekom festivala ček deset omiljenih splitskih ugostitelja pripremat će vrhunske street food specijalitete, ali očekuju nas i nastupi splitskih DJ-a te live nastupi. Tu će biti i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radionica, te humanitarna akcija.

image
Damira Kalajžić/Press
image
Damira Kalajžić/Press

Split Spring u svojih pet dosadašnjih izdanja pokazao je kako su Splićani željni ovakvih manifestacija, a pozitivne reakcije brojnih turista generirale su tisuće i tisuće oduševljenih objava na društvenim mrežama. Osim toga, Split je pokazao kako je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji nego igdje drugdje pa ćemo tako ove godine ponovo uživati u specijalitetima Artičoka koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, tu je i novootvoreni bistro Hoba koji svoju jela bazira na hobotnici, zatim Uje koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete.

image
Damira Kalajžić/Press
image
Press

Tu je i Chef Ivan Temšić za svoje eVala restorane, na Split Springu sudjeluje i popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija, kao i Pigeria Gudin kao novo ime splitske gastronomske scene te Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow poznat po svojim savršenim tortillama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će pobrinuti za ponudu slatkog. Uz sve to idealno će pasati hladno pivo ili ledeni koktel.

Već na sam spomen ovih imena sigurno je da nam se sprema pravi gastro spektakl, a što će se točno kuhati na kojoj kućici saznat ćemo u narednim danima.

image
Damira Kalajžić/Press

Jedno je sigurno, Split opet postaje "centar svita", ovog puta u gastronomskom smislu, a s obzirom na to da festival uključuje i praznik, eto dobre ideje gdje ga provesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:48