PROMO

Dida Boža paketi s džemovima, sokovima i namazima kao najukusniji pokloni ovih blagdana

 Tihana Lohinski/Strawberry Soup/
Osim vlastitih proizvoda, u Dida Boža poklon paketima nalaze se i tradicionalne delicije malih proizvođača

Blagdani nam polako kucaju na vrata i samo što nisu stigli, a odabir poklona često ostavljamo za zadnji tren. Ove godine ne morate brinuti jer je Dida Boža za Vas obavio dio posla i pripremio prigodne pakete pune vlastitih džemova, sokova i namaza. Uz didine eko proizvode paketi su obogaćeni tradicionalnim delicijama malih domaćih proizvođača.

Božićni paketi i tradicionalne hrvatske delicije namijenjene su svim velikim gurmanima i poslovnim partnerima, a svakom ljubitelju domaćih proizvoda će pružiti nezaboravno gastro iskustvo, i malo uljepšati ovo izazovno blagdansko razdoblje. Kompletnu ponudu proizvoda i gotovih paketa pronađite na www.didaboza.hr ili se javite s posebnim željama za personalizirane poklone na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Zasladite svima ovogodišnju božićnu priču!

image
Sara Stjepanek/

Cimet keksići punjeni pekmezom od šljiva by @tihana.strawberrysoup

Najviše volimo kada u hladno razdoblje pred Božić osjetimo miris bakinih i maminih kolača koji nas odmah vraćaju u djetinjstvo. Blagdani ne mogu proći bez nama dragih okusa cimeta, klinčića, vanilije i naranče jer su oni uvijek dio božićne priče. Kako biste osjetili tračak blagdana već danas, donosimo recept za mirisne i ukusne cimet keksiće punjene Dida Boža džemom od šljive koje je napravila @tihana.strawberrysoup. Mljac, zar ne?

image
Tihana Lohinski/Strawberry Soup/

Sastojci (za 30-ak keksića):

300 grama glatkog brašna

1 i pol žličica cimeta

150 grama maslaca (sobne temperature)

60 grama šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 jaje

Dida Boža pekmez od šljiva za punjenje

kristal šećer pomiješan s cimetom za uvaljati keksiće (količina po potrebi)

Priprema:

Maslac, vanilin šećer i šećer izmutite mikserom. Dodajte jedno jaje pa još malo miksajte. Pomiješano brašno i cimet malo pomalo dodajte smjesi s maslacem dok ne iskoristite sve brašno. Na kraju rukama umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju pa ga stavite u hladnjak da se ohladi barem sat ili dva kako ne bi bilo premekano kad ga budete valjali.

Dobro ohlađeno tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika. Na jednoj polovici tijesta žličicom rasporedite hrpice pekmeza od šljiva. Neka svaka hrpica bude odmaknuta od iduće kako biste mogli dobiti lijepe keksiće. Drugu polovicu tijesta (onu na koju niste stavljali hrpice pekmeza) preklopite preko prve, a zatim kalupom ili čašom izrezujte krugove tako da u sredini svakog keksića ostane punjenje od pekmeza. U ovom receptu je korišten kalup za izrezivanje promjera 5 cm. Postupak ponovite s ostacima tijesta dok ne iskoristite sve.

Tako dobivene keksiće uvaljajte u šećer pomiješan s cimetom prije pečenja kako šećer ne bi kasnije previše otpadao s njih. Posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite peći. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 10-12 minuta. Keksiće ohladite pa poslužite. Dobar tek!

Ekstra savjet!

Keksiće je nabolje čuvati u limenoj ili staklenoj posudi, odlični su i nakon više dana.

image
Tihana Lohinski/Strawberry Soup/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:29