OBJAVIO DETALJE

Dino Galvagno na svojoj farmi u Lici radi večere, koristi samo sezonske i lokalne namirnice, a termini i mjesta su ograničeni

Chef osebujnog stila objavio je detalje večera koje organizira na svom imanju u Lici...

Veliki hrvatski chef Dino Galvagno, mnogima poznat iz zagrebačkog restorana Prasac, kasnije iz Pete četvrtine, a potom i po televizijskim angažmanima, najavio je, spreman je vratiti se na scenu.

"Mnogi se posljednjih godina pitaju gdje sam nestao. Hvala na brizi. Nisam podivljao, niti bacio kuhaču u kuruzu. Nisam bio zadovoljan sa smjerom kojim je krenula moja karijera i trebao mi je odmak da se redefiniram", objasnio je Galvagno, koji je proteklih nekoliko godina uglavnom radio kao chef konzultant.

image
Neja Markicevic/Cropix

Dodao je potom kako već godinama radi na projektu u brdima Like, gdje je na svojoj farmi počeo ostvarivati viziju ravnoteže u gastronomiji, kakvu mu je ranije bilo teško objasniti, ali smatra da je uvijek bila prisutna i vodila ga.

"Trebalo je zaprljati ruke i uroniti do samih korijena proizvodnje hrane da bi se očistile sve besmislice i došlo do suštine stvari. Nakon godina rada i učenja novih vještina, testiranja i preispitivanja konačno sam u mogućnosti podijeliti neke rezultate dosadašnjeg rada i istraživanja. U ovom postu neću puno o tome, za to ćete morati doći i uvjeriti se sami. Za mene ovo je novi početak s redefiniranim starim načelima", napisao je na svom Instagram profilu.

Naglasio je kako njegovi budući gosti ne bi trebali očekivati ništa glamurozno niti revolucionarno jer, kaže, nije izmislio ništa novo već je iz temelja gradio kako bi sve imalo više smisla. Dodaje i kako bi ljudi koji će se odlučiti posjetiti ga u Lici trebali biti otvoreni, kao što je to uvijek i bio slučaj s njegovim kuhanjem.

"Ravnoteža je suptilna, a ponekad brutalna, ali uvijek nužna, stvar u prirodi i svemu", dodaje Galvagno.

image

Dino Galvagno nedavno je ostvario suradnju s ekipom iz popularnog zagrebačkog Boogie Laba, kada su zajednički osmislili novi program sladoleda

Privatna Arhiva/

Naglasio je i kako na večerama nema puno mjesta, a termini su ograničeni jer se sve radi mikrolokalno i prirodno te kako se svi zainteresirani mogu prijaviti putem službene stranice Latibula Retreat. Tamo stoje sve potrebne informacije o večerama od sedam sljedova uz odabrana vina i prirodne napitke iz vlastite proizvodnje za koje je zadužen upravo sam Galvagno.

Budući da je ovaj veliki i važan hrvatski chef već godinama posvećen uzgoju vlastitog voća i povrća, sve namirnice od kojih će kuhati bit će sezonske i uzgojene na samom imanju ili u okolici, a onima koji su imali prilike uživati u kuhinji Dina Galvagna, bit će jasno kako chef koristi jednostavne namirnice od kojih potom stvara dobro promišljena, moćna jela. Sva jela koja će kuhati bit će isključivo ili pretežito biljna, ali ne u potpunosti veganska.

Osim večere s noćenjem u obližnjem Plitvice Village hotelu, Galvagno sa svojim timom nudi i mogućnost odlaska na organizirani izlet te jednostavan ručak. Večera sa spavanjem i doručkom u Plitvice Village hotelu za dvoje koštat će vas 400 eura, dok uz nabrojane aktivnosti idućeg dana, cijena raste na 470 eura. Kako stoji na službenoj stranici, moguće je zakupiti i cijelu večeru za grupe od šest do osam osoba. Navedeni su i dostupni termini, a u pitanju su tri datuma u prosincu. Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:36