Dino Galvagno: od Prasca do Masterchefa

O vlasniku i chefu restorana Prasac, Dini Galvagnu, u kulinarskom se svijetu stalno raspravlja, bilo da je riječ o njegovoj kuhinji ili pak o njegovom karakteru. Široj publici postao je poznat sudjelovanjem u žiriju Masterchefa ove sezone, a urednica Dobre hrane Mila Batinica zabilježila je pregled njegovog života i karijere u magazinu Svijet, koji izlazi sutra uz Nedjeljni Jutarnji.

Dio Dininih odgovora objavljujemo ovdje:

– Svoje prvo jelo skuhao sam još kao klinac. Bilo je to fino varivo po receptu iz kuharice, s brkatim tetkom.

– Povratak u Hrvatsku je bio OK, Hrvatska je bila i ostala moja domovina, iako sam rođen u Muenchenu. Zaposlio sam se ubrzo u sustavu HUP-a. Iskustvo je bilo kakva je bila i zemlja u to vrijeme – tranzicijsko.

– Zašto baš Prasac? Jer je vrijedna životinja, ruje po zemlji i stalno istražuje. A i nije uštogljeno ime.

– Sudjelovanjem u žiriju Masterchefa htio sam poručiti, kako natjecateljima tako i gledateljima, da je kuhanje aktivnost koja im može mentalno i fizički obogatiti život.

Ostale Dinine odgovore pročitajte sutra u Svijetu, a uskoro i na našem portalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 08:04