SHOPPING PATROLA

Dizajnerski ili nalik roštilju? Pri odabiru ovog uređaja prvo se upitajte kakve sendviče volite

 Stefanikolic
Naša Neda Batinić pomno je pručila tržište i pronašla najbolje vrste tostera koji garantiraju sjajne doručke

Zadovoljstvo pripreme tosta, prepečenca ili punjenog hrskavog sendviča rezervirano je za one dane kada vam treba nešto posebno, dodatni poticaj da imate stvarno dobar dan. Odabir kruha mnogi ne prepuštaju slučaju pa će uzeti već izrezani kruh za tost, no gurmani će se potruditi pažljivo narezati dvije kriške kruha od kiselog tijesta ili onog tamnog sa sjemenkama, sve kako bi kruh se ravnomjerno zapekao u tosteru.

Ako ste većinom u žurbi, možda vam je draže ubaciti dvije kriške u klasični toster i pustiti da se peku dok spremate kavu, slažete torbu i pripremate se za dan. Kad iskoče van, spremne su da ih premažete maslacem, pekmezom, kremastim sirom ili, ako ste ustali na krivu nogu to jutro, čokoladnim namazom koji poslije ne zaboravite dobro sakriti, ipak je to samo za hitne slučajeve.

Za sretnike koji su u ključnom trenutku odluke koji toster kupiti ipak odabrali onaj koji se preklapa, sada je vrijeme da na svoje kriške tosta stave malo maslaca, a zatim da na jednu od njih stave i fini, topivi sir kao što je gauda. Ili ementaler. Odnosno cheddar... Rastezanje sira između zalogaja zagarantirano, čak i poželjno jer predstavlja dodatnu potvrdu koliko je taj sendvič zapravo slastan. Idući korak može biti kriška dimljenih pilećih prsa ili kuhane šunke, ovisno što volite, ali svakako preskočite nareske poput kulena, buđole ili pršuta jer je jednostavno šteta, nećete dobiti željeni efekt, a samo ćete si uskratiti pravo uživanje u tim suhomesnatim proizvodima.

Oni koji žive na rubu dodat će i malo majoneze ili pak kečapa, no svakako je bolje da nadjev bude što jednostavniji. Potom kreće pečenje, sve dok kruh ne postane iskrižan tragovima grilla ili pak razrezan na praktične trokute, za lakše baratanje.

Iako, koga lažemo, taj će tostirani sendvič nestati u sekundi, osim ako se ne prisilite da usporite kako biste doista guštali u hrskanju kruha i ranije spomenutom razvlačenju sira. Za to ipak vrijedi ukrasti malo više vremena ujutro.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Ljubitelji prepečenca doista imaju što za birati, pogotovo uzmemo li u obzir da gotovo svaki dućan s predmetima za dom ima u ponudi barem nekoliko različitih opcija kada je o tosterima riječ. Naravno, poželite li nabaviti uređaj koji ćete ponosno pokazivati prijateljima i koji će predstavljati element dizajna u vašoj kuhinji, to svakako možete, no za njih ćete i izdvojiti od šesto pa do tisuću kuna, a možda čak i više. Želite li nešto jednostavno za brzinsko tostiranje, bez prevelike pompe, i to možete lako pronaći, često i za ispod dvjesto kuna. Ovom prilikom odlučili smo predstaviti aparate srednjeg cjenovnog ranga, ali različitih karakteristika i namjena, od pripreme hrskavog tosta za mazanje, preko klasičnog trokut-sendviča do tostiranja velikih komada peciva za ozbiljan ručak.

HARVEY NORMAN

Russell Hobbs 21682-56
Cijena: 447,20 kn

Snaga: 1300 W
Dimenzije: 31,5 x 19 x 24 cm
Namjena: tostiranje, podgrijavanje


Toster od nehrđajućeg čelika za tostiranje dvije kriške kruha. Ima mjerač koji pokazuje preostalo vrijeme pečenja, kao i mogućnost podešavanja stupnja pečenosti. Rešetka služi za podgrijavanje peciva.

www.harveynorman.hr

image
Russell Hobbs toster iz Harvey Normana
ELIPSO

Tefal GC241D38
Cijena: 529 kn

Snaga: 2000 W
Dimenzije: 37 x 14 x 42 cm
Namjena: tostiranje sendviča, pečenje povrća, mesa i ribe

Toster koji funkcionira i kao višenamjenski roštilj pa tako osim u zapečenim sendvičima možete uživati i u isprobavanju drugih recepata s povrćem, mesom i ribom. Posuda za kapanje masnoće može se odvojiti i oprati u perilici posuđa, a cijeli aparat se odlaže u okomitom položaju.

www.elipso.hr

image
Tefal toster iz Elipsa
LESNINA

WMF TOSTER ZA SENDVIČ
Cijena: 599 kn

Snaga: 730-870 W
Dimenzije: 29,5 x 27,5 x 11,5 cm
Namjena: pečenje sendviča

Toster s neprianjajućom pločom za pečenje koja dijeli tost na trokute. Stupanj pečenja se može regulirati. Jednostavan za čistiti, no nije pogodan za perilicu suđa.

www.xxxlesnina.hr

image
WMF toster iz Lesnine
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 07:12