GENIJALNO!

Dizajnirao savršene komadiće čokolade pa potpuno promijenio način na koji gledamo omiljene kekse

 Pamelajoemcfarlane
Izgledaju drugačije od onih na kakve smo navikli i, prema riječima slastičarke, stvaraju potpuno drugačiji doživljaj keksa s čokoladom

Remy Labesque, inače inženjer u Tesli u Los Angelesu, nedavno je javnosti predstavio svoj novi izum. Iako su se ljubitelji automobila ponadali kako je u pitanju nešto po samo njihovom guštu, Labesque ih je iznenadio pa svijetu obznanio kako je, u suradnji sa slastičarkom Lisom Vega, kreirao savršene komadiće čokolade za omiljene kekse.

Dok se u Americi, ali i ostatku svijeta, za pripremu svevremenskih chocolate chip cookies koriste male kapi čokolade, nakon dugog promišljanja, Labesque je zaključio kako ovaj popularni keks zaslužuje više te kako je, od klasičnih čokoladnih kapi, daleko bolji oblik niska piramida koja se zatim na savršen način topi najprije u keksu, a zatim u ustima.



Njegovu pomoć slastičarka je tražila još 2018. godine, a jedini cilj bio je stvoriti savršeno oblikovane komadiće čokolade pomoću kojih će zatim stvarati iste takve kekse. To su ujedno bile i jedine upute koje je Labesque od Vege dobio.

"Jako sam sretna, uzbuđena i impresionirana elegancijom komadića čokolade", rekla je Vega, inače slastičarka u Dandelion Chocolate u kojoj se čokolada danas i prodaje, pa dodala kako se komadići ravnomjerno tope pri pečenju te kako je uživanje u čokoladi sada još ljepše.

Posebno dizajnirani komadići čokolade proizvode se pomoću pomno osmišljenih kalupa, a vrećica od nešto manje od pola kile stoji oko 200 kuna, piše portal Finedining Lovers.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:55