Vinart Grand Tasting je jedan od najvažnijih vinskih događaja u Hrvatskoj. Ove godine održava se u zagrebačkom Muzeju Suvremene Umjetnosti na platou sa sjeverne strane i to od 3. do 4 lipnja. Ovoj važnoj vinskoj manifestaciji prethodi cijeli niz edukativnih vinskih radionica koje drže vinski stručnjaci, a ekskluzivno za čitatelje Dobre hrane i Jutarnjeg lista uspjeli smo dobiti nekoliko ulaznica za radionice.
Vinske radionice zamišljene su kao putovanje kroz vinske vertikale u cilju upoznavanja različitih vinskih regija. Ne sumnjamo kako ćete otkriti izvanredne etikete i nadograditi svoje znanje o vinima.
U srijedu, 2. lipnja, vodimo vas na sjajnu radionicu koja će se održati u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik. Sve što morate jest pustiti mašti na volju i kreativno odgovoriti u komentarima na Facebooku Jutarnjeg lista na nagradno pitanje, a dvoje najkreativnijih osvaja 2 ulaznice kako bi mogli povesti i svoju pratnju. Dobitnike ćemo objaviti u utorak, 1. lipnja u 10 sati ujutro.
Pitanje je jednostavno: Zašto biste baš vi htjeli osvojiti ulaznice za vinsku radionicu?
28.05. u 14 sati - Radionica: VERALDA - MALVAZIJE S AUTORSKIM POTPISOM
Luciano Visintin je jedan od najkreativnijih vinara u Istri kod kojeg igra, istraživanje i pomicanje granica nikada ne prestaje. Prvi je osvojio veliku internacionalnu medalju (Decanter platinu - Best in show) za jedno istarsko crno vino, a sada je zaronio duboko u malvaziju i u traganje za njenim krajnjm dometima. Luciano Visintin i Milan Budinski Vas pozivaju da zajedno istražite novosti kroz spoj kreativnosti i ekološke proizvodnje tradicionalnih sorti.
Predavači: Milan Budinski i Luciano Visintin
Detaljnija pravila natječaja pročitajte ovdje.