DOBRA PREPORUKA

Dobra vrijednost za novac! U restoranu u centru grada ručak za troje, s predjelima i glavnim jelima, platili smo 40 eura

Taste of India ima nekoliko lokacija po gradu, ali ona u Boškovićevoj ulici nadomak Zrinjevca najposjećenija je

Zagreb ima velik broj restorana, no cjenovno pristupačnih lokacija u samom centru sve je manje. Čak i prosječan izlazak na pizzu za tri osobe danas nerijetko prelazi iznos od 50 eura, uključujući pića. Ipak, u samom središtu grada postoji adresa na koju se redovito vraćamo, a na kojoj je moguće večerati s predjelima i glavnim jelima za troje ljudi za otprilike 40 eura. Riječ je o restoranu Taste of India u Boškovićevoj ulici, svega nekoliko koraka od Zrinjevca.

image
/Privatna Arhiva

Taste of India restoran je indijske kuhinje i ima nekoliko lokacija po gradu, no upravo je ova u centru ujedno i najposjećenija. Posjetili smo je nedavno tijekom vikenda, kada je restoran bio krcat, uz konstantan protok gostiju i stolove koji se gotovo neprestano izmjenjuju. Cijene predjela kreću se već od 3 eura, a mi u pravilu naručujemo nekoliko stavki za dijeljenje.

Od predjela, vjerna postava su chilli cvjetača i pakora. Cvjetača je bogato obložena gustom, blago ljutom umakom s mirisom đumbira i češnjaka, dok je pakora, bilo od sira ili piletine, duboko pržena, hrskava i aromatična. U obje verzije osjeti se precizan balans začina i masnoće, onaj koji izaziva ovisnost i tjera na još jedan zalogaj. Uz predjela dolazi i ljutkast umak s ozbiljnom dozom zelenog papra.

image
/Privatna Arhiva

Glavna jela koštaju između 8 i 12 eura, porcije su ozbiljne, a riža i naan kruh se podrazumijevaju. Naan u Boškovićevoj prilično je hrskav i zapečen, nešto tvrđi od prosječnog nana; za grickanje uz preostali umak vrlo dobar. Jela s piletinom spadaju među najuspjelije indijske klasike u gradu. Umaci se kuhaju dugo, polako reduciraju i zgušnjavaju. Začini su uravnoteženi i kontrolirani, bez onog kaotičnog pretjerivanja kakvo se često viđa po indijskim restoranima. O tim smo umacima ranije pisali i dojam se nije promijenio.

Janjetina u Taste of India kuha se korektno, s jače naglašenim začinima i dovoljno dugom termičkom obradom da meso ostane mekano, ali ne raskuhano. Vegetarijanska jela stoje rame uz rame s mesnima, bez dojma da su ubačena reda radi. Nedavno pojedeni curry na bazi graha jedan je od boljih tanjura na jelovniku: reduciran, uredno začinjen i u kombinaciji sa začinjenom basmati rižom funkcionira više nego solidno.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Usluga je brza i nenametljiva, dio osoblja govori hrvatski, a svi su jednako susretljivi. Račun rijetko prelazi četrdesetak eura za troje, s predjelima i prilozima, što je u središtu Zagreba sve rjeđa pojava. Restoran je gotovo uvijek pun, pa je vikendom rezervacija pametna odluka.

Taste of India ostaje jedno od posljednjih mjesta u centru gdje se može jesti pošteno i obilno, bez osjećaja da ste upravo financirali gradski proračun. Restoran nije spektakularan, ali jest iznenađujuće postojan i konzistentan. I to je, danas, prilično vrijedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 06:02