DOBRI SAVJETI

DOBRI SAVJETI PASTRY CHEFA DOMINIQUEA ANSELA: Nakon što ih pročitate više vam nitko neće moći podvaliti loš kroasan!

''Hrana je potreba, ali kolači i slastice su uvijek izbor. Za mene slastice predstavljaju jako usku povezanost s ljudima, a njihovo izučavanje je kombinacija znanosti i umjetnosti.'' - jedne prilike je izjavio Dominique Ansel.

Dominique Ansel Bakery

Izrada vjerojatno najpoznatije francuske slastice, kroasana, je zapravo dosta složena, a lisnato tijesto od kojeg se radi mora biti jednostavno savršeno, budući da je upravo ono to što čini dobar kroasan. Inače, Dominique Ansel je vlasnik slavne njujorške pekarnice Dominique Ansel Bakery, autor mnogih kreativnih slastica, uključujući i cronata, hibrida krafne i kroasana zbog kojeg se ispred njegove pekarnice uredno, svakog dana stvaraju dugački redovi.

Dominique Ansel Bakery

Ovo su njegovi savjeti kako da uvijek prepoznate dobar kroasan!

1. Ono najvažnije, slojevi tijesta u kroasanu moraju biti jasno vidljivi.

2. Njegova tekstura ne smije biti gusta, a kad ga primite u ruku mora biti iznimno lagan.

3. Kad razrežete kroasan, trebali biste čuti ''hrskav zvuk'' (ali ga uvijek režite nazubljenim nožem jer ne želite sastaviti sve te divne slojeve u jedan).

4. Pomirišite kroasan prije nego ga probate. Trebao bi mirisati na maslac i samo lagano na kvasac, ali ne previše.

5. Unutrašnjost kroasana treba biti prepuna ''džepova zraka'', poput saća.

6. Kad pojedete kroasan iza vas treba ostati more mrvica! Tanjur nakon njega ne smije biti čist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:38