Nepogrešiv odabir

Doček Nove godine o kakvom maštamo: vrhunska hrana, odabrana vina i najbolje društvo

Ne možemo se sjetiti boljeg mjesta na kojem bismo zakoračili u Novu godinu i nazdravili svemu onom što si želimo u 2024.

Dok se 2023. godina polako privodi kraju, užurbani dnevni ritam, svi projekti koje još trebamo predati i obaveze koje moramo odraditi, sve nas češće tjeraju na maštanje. I dok čeznemo da posljednje dane stare i ulazak u Novu godinu obilježe sa stilom, nerijetko pomislimo kako bi bilo lijepo uzeti onu nama najdražu osobu za ruku, spakirati kovčeg i otići negdje dovoljno daleko da barem na tren vrijeme stane, da čujemo svoj glas, svoje misli i da, ako želimo, satima gledamo u zvjezdano nebo, morski horizont kojemu se ne nazire kraj, uživamo u najboljem društvu uz čašu vrhunskog vina, fina jela i jednostavno - živimo. Sve to, vjerujte, nije neostvarivo, a nije ni tako daleko. Dapače, i bliže je nego što mislite, a sasvim sigurno vam može ponuditi i više nego što ste maštali.

image
Press

Tim Boutique Hotela Alhambra i povijesnih vila u Malom Lošinju ove godine priprema nešto doista posebno pa Novu godinu možete dočekati u atmosferi tradicionalne elegancije i neprepričljive prirodne ljepote. U okružju prekrasnog morskog plavetnila otoka Lošinja kreirali su proslavu koja je savršen spoj povijesti, prvoklasne gastronomske ponude i melodičnog jazza.

I dok ćete za zimskog dana na otoku vitalnosti, kako zovu Lošinj, uživati u miomirisima otoka koji je još u 19. stoljeću zbog povoljnih klimatskih uvjeta prepoznat i priznat kao centar lječilišnog turizma na Kvarneru, u večernjim se satima prepustite uzbudljivoj večeri uz glazbu i vrhunsko gastronomsko iskustvo.

Prava poslastica za baš sva osjetila ovdje počinje 30. prosinca. Pri dolasku ćete uživati u druženju i večeri u Michelinovom zvjezdicom nagrađenom restoranu Alfred Keller na čelu s chefom Michaelom Gollenzom, a DJ Dalibor Matanić začinit će ugođaj svojom opuštajućom i virtuoznom svirkom.

image
Pavela Digital/Press

Staru godinu iskoristite kako vam srce želi. Možete prošetati poviješću bogatom uvalom Čikat u kojoj je smješten Boutique Hotela Alhambra, inače član prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso, možete se odazvati privatnom obilasku povijesnih vila uz čašu šampanjca ili se, pak, u potpunosti posvetiti sebi revitalizirajućim spa tretmanom. Doček Nove godine donosi vam na izbor dva aranžmana, pa možete izabrati između dinamičnog buffeta uz pažljivo odabranu DJ glazbu ili jedinstvene večere, koja je prava rapsodija vina i hrane uz glazbu za koju je zadužen Leon Brenko Trio.

image
Pavela Digital/Press

Na Gala meniju naći će se, između ostalog, foie gras s tamnom čokoladom i marelicom, koktel od rakova i kamenice s bosiljkom i zelenom jabukom, nakon toga bit će posluženi vitello tonnato s risina grahom i creskim maslinovim uljem, gof s dashijem i daikon rotkvom, jakobove kapice sa špinatom, pjenušcem i krumpirom te njihovi famozni ravioli s goveđim repom, bijelim tartufima i bundevom. Nakon osvježenja gosti će uživati u okusima telećeg filea s celerom, maronima i crnim tartufima, a zasladit će se desert trisom od marakuje, bijele čokolade i kakaa, nakon čega dolazi slijed odabir vrhunskih hrvatskih i francuskih sireva.

image
Pavela Digital/Press

Za sve ljubitelje dobrog vina, valja naglasiti kako je glavni sommelier Filip Veselovac složio odličnu vinsku kartu na kojoj su Blanc de Blancs en Magnum, Šember; Graševina Mitrovac 2022, Krauthaker, Riesling Gaiböhl CG 2015 DR., Bürklin-Wolf; Pinot Crni 2019 Korak; Kolos en magnum 2006, Edi Simčić te Muškat San Salvatore 2018, Benvenuti.

image
Pavela Digital/Press

A kada krene odbrojavanje do ponoći, pripremite se na poseban doživljaj ulaska u Novu godinu, u čarobnoj uvali Čikat, pod zvjezdanim nebom, okupanoj mjesečinom i mirisom stoljetnih borova. Tada se sjetite svega onoga o čemu ste maštali (ili sada sanjate), nazdravite 2024. godini i ostvarenju svih vaših želja, posebno onih o kojima nikome ne govorite. I pogledajte gore visoko, možda baš u tom trenutku ulovite i zvijezdu padalicu... I nemojte stati samo na tome, zabavu nastavite uz Željka Veverec At Ease Quartet, zaplešite i dobro se provedite. A kako biste i Novu godinu započeli sa stilom, ne propustite bogat brunch uz jazz glazbu.

image
Press

Ovo pažljivo osmišljeno iskustvo više je od same proslave, već utjelovljuje duh luksuza i tradicije Boutique Hotela Alhambra i njegovih povijesnih vila profinjene secesijske arhitekture skladno spojene sa suvremenim dizajnom u jedinstveni prostor koji odiše intimnom toplinom i diskretnim luksuzom. Ovdje je sve podređeno ugodi i udobnosti gosta. A gurmani će svoj komadić raja naći u vrhunskom restoranu Alfred Keller, u kojemu se gostima nude samo najbolje hrvatske namirnice, meso i riba oslanjajući se na sezonske sastojke iz lokalnog uzgoja. Naravno, sve uz bocu vina iz bogate Kellerove vinoteke sa 610 vrhunskih etiketa.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Lošinj Hotels&Villas (LH&V).

image
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:31