OPG CENTRALA

DOK ČEKAJU GOSTE, BRAĆA PATRIK I SERGEJ SINKOVIĆ ŠALJU SVOJA VINA: Plemenita vina momjanska čekaju vašu narudžbu!

Braća Patrik i Sergej Sinković danas vode obiteljsko gospodarstvo San Mauro. Dok čekaju goste, šalju im svoja vina! Prijavite i vi svoje OPG-ove i besplatno ćemo vas reklamirati na najjačoj medijskoj platformi putem OPG centrale!

Kad su prije više od stotinu godina njihovi pranonići u obiteljskim podrumima u istarskom mjestašcu San Mauro (Momjan) počeli proizvoditi vina cijenjena od Venecije do Bečkih dvora, nisu ni slutili da će njihovi nasljednici biti suočeni ne s bolestima koje haraju po vinogradima, ne s prirodnim nedaćama koje preko noći uništavaju višegodišnji trud u vinogradima, nego s nevidljivim neprijateljem zbog kojeg se zatvorio i paralizirao cijeli svijet.

- Ma, ne zadugo - konstatirao je enolog Patrik Sinković, koji je zaslužan za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu vina obiteljske vinarije San Mauro. - Pobijedit ćemo zajedno taj virus i nastaviti sa životom. Ne damo se, kao ni naše loze koje svojim dubokim korijenima vuku vlagu i minerale iz dubokih dijelova zemlje - nastavio je. Naime, zemlja i mikroklima oko istarskog gradića Momjana, u čijoj je blizini San Mauro i njihova vinarija, daju posebna vina. Dapače, ovdje nastaju najmirisnija vina, predvođena muškatom momjanskim, prvim hrvatskim vinom koje je nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju dobilo zaštićenu oznaku izvornosti.

U ZNAKU SVINJE

- A taman smo nedavno vrlo hrabro zakoračili u novi vizualni identitet, za koji je zaslužan Atomik studio. Danas San Mauro vina i likere krase moderne, urbane i stilizirane etikete s nesvakidašnjim motivom - svinjicama tartufarima. Mnogi se čude našim odabirom zaštitnog znaka, a brat Patrik i ja smo otpočetka bili oduševljeni. Priča je počela prije 20 godina kad je otac kupio jednu meksičku svinjicu za tartufara. Na kraju je ona postala kućni ljubimac, šetala je po kući i vrtu i postala miljenik naših prijatelja i gostiju, pa smo po njoj postali prepoznatljivi. Stoga nam je i bilo logično da se nađe na etiketi naših vina - ispričao nam je nutricionist Sergej Sinković, koji je svoje znanje primijenio i kod vođenja ne samo vinarije nego i kompletnog obiteljskog gospodarstva. Naime, obitelj Sinković, koja je 1656. dobila i plemenitašku titulu, osim vinarije vodi i seosko gospodarstvo Agroturizam San Mauro, na jednom od najviših brda sjeverozapadne Istre, na 350 metara nadmorske visine, samo 5 km od Buja. O domaćim specijalitetima njihove majke Dore Sinković, od autohtonih namirnica o kojima se u njihovu vrtu brine njen suprug Libero, većina koja ih je probala postala je ovisna i vraćala se nezaboravnim trenucima uživanja u hrani i piću.

VINO PRIJATELJSTVA

Loze na brdima ispod Momjana rastu, počeli su se razvijati mladi grozdovi pod budnim okom Patrika i Sergeja, zazelenio se vrt obitelji Sinković iz kojeg će majka uskoro kuhati najfinija jela, a dotad barem djelić ove divote možete osjetiti narudžbom njihovih vina, naročito tri predstavnika sorte muškat momjanski: San Mauro Muškat momjanski suhi, San Mauro Muškat momjanski poluslatki i San Mauro Vino prijateljstva, koje se može definirati kao vino izborne berbe bobica. Ovu vinsku poslasticu obitelj Sinković u svojoj vinariji San Mauro proizvodi u strogo limitiranim serijama u posebnim godinama, kad to dopuštaju klimatski uvjeti. Boce su napunjene i čekaju vaše narudžbe, pa uživajte u miomirisnim kapljicama dok se ne pruži prilika da se uvjerite i u ljepotu njihovog imanja i u ukusna jela koja nude.

OPG centrala

Prijaviti se možete putem formulara na stranici OPG centrala na kojoj ćete osim baze malih proizvođača pronaći i njihove inspirativne priče, zanimljive recepte od lako dobavljivih namirnica i još ponešto. Budite dio akcije, jedite domaće i podržite lokalno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:36