NOVI RECEPTI

DOMAĆI UMACI: Umjesto da završe na burzi, kuhari iz RougeMarina prihvatili su se pripreme umaka, marinada i juha koje dostavljaju na kućni prag!

 Marko Todorov / CROPIX
Dok mnogi tek sada otkrivaju da su pravi virtuozi u kuhinji i uživaju u isprobavanju recepata, velikom broju nas kuhanje kompleksnih jela, uz rad od kuće, online školu i brigu za ukućane, zadnja je stvar na pameti. A kako bismo izbjegli posezanje za kupovnim rješenjima u obliku tvorničkih umaka prepunih začudnih E-ova, brinu se domaći proizvođači koji se trude da nam svojim polugotovim proizvodima, koji nastaju u pravim kuhinjama, olakšaju život.

Jedan od njih svakako je i zagrebački RougeMarin chefa i ugostitelja Marina Medaka. Uslijed obaveznog zatvaranja restorana i u grčevitom pokušaju da ne doprinesu povećanju broja nezaposlenih u sektoru ugostiteljstva, u RougeMarinu su odlučili sve svoje snage preusmjeriti na proizvodnju hrane pa proširiti ponudu svoje mesnice Santoku i dignuti sve online na stranicu RougeMarin. shop.

Zagreb, 291119.
Pripreme uoci otvaranja adventa u restoranu Rougemarin.
Na fotografiji: pripreme. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Prije pojave korone njihov web shop nije postojao, a nije bila dostupna ni dostava u ovom obliku, no sada su se ipak pokazali kao odlično rješenje jer svakim danom imaju sve više narudžbi i bilježe dobrodošao rast prodaje. Osim pomno biranog i mariniranog mesa spremnog za termičku obradu kod kuće koje su do sada nudili samo u mesnici Santoku, posebnu pozornost privlače i brojna polugotova jela i sastojci koji vam mogu olakšati i ubrzati svakodnevno kuhanje kao što su domaća tjestenina, umaci, juhe, baze i marinade.

Zagreb, 291119.
Pripreme uoci otvaranja adventa u restoranu Rougemarin.
Na fotografiji: pripreme. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

NOVI RECEPTI

- Trenutno u ponudi imamo bolonjeze, umak à la Skradin, šalšu, sataraš i vegetarijanski thai curry sa slanutkom. Što se odabira umaka tiče, išli smo na dobro poznate okuse i kombinacije koje će razveseliti kupce, a za koje inače treba puno dinstanja. Dinstamo mi na veliko da ne moraju kupci kod kuće - objasnili su u RougeMarinu i dodali da planiraju i dalje raditi na proširenju ponude: - Za Uskrs smo kreirali 15-ak novih proizvoda i povratne informacije su bile više nego pozitivne. Sada već radimo na novim receptima. Nijedan proizvod ne stavljamo u prodaju a da ga prvo nismo testirali u svim mogućim kombinacijama.

Kuhari iz RougeMarina i RougeMarin Cityja, umjesto da završe na burzi, sada su u proizvodnji i svatko je zadužen za jedan dio ponude. - Sve sastojke i namirnice i dalje nabavljamo od dobavljača s kojima već dulje surađujemo. Naš mesar Branko dovozi nam junetinu, Beštak piletinu, dio mesa uzimamo i od PIK-a, a povrće od Farmeraja. Po potrebi, a minimalno jednom tjedno, naši vrijedni kuhari režu i ribaju povrće te krčkaju umake dugo na laganoj vatri. Kao i juhe. Tjesteninu za sada isto radimo jednom tjedno jer imamo veliki stroj koji može napraviti više od tonu tjestenine za samo nekoliko sati. Peciva i kruh pečemo svako jutro - ističu.

BAZA ZA WOK

Favorit kupaca pravi je klasik među umacima - popularni talijanski mesni umak bolonjeze, a gurmanima nije promaknula ni aromatična baza namijenjena pripremi hrane u woku. - Najpopularniji nam je svakako bolonjeze, prodajemo ga najviše i svi su oduševljeni njime. Baza za wok također apsolutno oduševljava. Ima 20-ak sastojaka i stvarno uz nju možete napraviti wok vrhunske kvalitete kod kuće. Potrebno su vam još samo meso, povrće i rezanci. Ili riža - objasnili su. Upotreba umaka koji stignu na vaš kućni prag sasvim je jednostavna.

Potrebno je samo pripremiti tjesteninu ili rižu te dodati umake koji dolaze u staklenci zapremnine 800 mililitara, što može poslužiti za pripremu više jela. Dok vegetarijanci imaju na raspolaganju sataraš, šalšu i thai curry sa slanutkom za brzu pripremu hranjivog obroka, svejedi mogu, osim u bolonjezu, uživati i u umaku à la Skradin, koji sadrži kombinaciju junetine, svinjetine, piletine, povrća, vina i brojnih začina, a idealan je za pripremu kućne verzije skradinskog rižota.

POVRATNA AMBALAŽA

Kako bi, uza svu tu pripremu i dostavu hrane, ostali održivi, u RougeMarinu su se pobrinuli i za povratnu ambalažu u kojoj kupcima stižu umaci spremni za korištenje - riječ je, naime, o patentteglicama s gumenom brtvom, a za juhu imaju klasične staklenke. - Kaucija za teglice je 10 kuna. Prilikom iduće narudžbe kupac unese pod napomenu da ima teglice za povrat i mi mu vratimo novac, ili na račun ili osobno. Isto tako kupac može doći u mesnicu Santoku i izvršiti povrat teglica. Juhe dostavljamo u teglicama koje su nepovratne.

Za teglice smo se odlučili jer su najpraktičnije za transport, a kad ih napunimo i zatvorimo, možemo ih bez problema staviti na pasterizaciju jer podnose visoke temperature, a to nam je osobito bitno - ispričali su nam te istaknuli za kraj da se svi njihovi proizvodi pripremaju s velikom pažnjom i uza sav higijenski oprez, te vam takvi stižu i na kućni prag, na vama je samo da odaberete čime želite oduševiti svoje ukućane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:48