KONAČNO OTVORENI!

Donosimo popis sedam zagrebačkih restorana u kojima ćete provjereno uživati

 Bistro Apetit By Marin Rendić
Popuštanje epidemioloških mjera proslavite ručkom na sunčanoj terasi i tako podržite rad restoratera

Od danas, 1. ožujka, na snazi su nove mjere koje omogućuju rad ugostiteljima na terasama. Gosti su jedva dočekali popuštanje epidemioloških mjera i tako svojim dolaskom podržali rad brojnih kafića. Situacija s restoraterima nešto je drugačija i zbog vrlo promjenjive vremenske prognoze u ožujku mnogi su odlučili ostati zatvoreni.

U nastavku donosimo nekoliko restorana koji su odlučili otvoriti danas. Svi spomenuti restorani imaju svoje adute zbog kojih su vrijedni posjete, a u popisu koji slijedi svatko će pronaći nešto za sebe bilo da tražite mjesto koje služi dobar burger ili pizzu, nudi uživanje na doista spektakularnoj terasi, provjereno kvalitetnu tradicionalnu kuhinju ili fine dining iskustvo koliko ga je moguće dočarati u novim epidemiološkim uvjetima.

Bistro Apetit by Marin Rendić

Marin Rendić, iskusan je chef vrlo dobro poznat u gastronomskim krugovima, a naukovao je u brojnim mekama svjetske scene poput Arzaka ili Nome. Danas otvaraju s već postojećim menijem od kojih je prava šteta zaobići ribeye tartar koji se radi od mesa odležanog 45 dana, zatim carpaccio od bijele ribe, a od degustacijskih menija nude izbor od pet ili sedam sljedova. Terasa u sklopu restorana doista je spektakularna i rijetko gdje ćete pronaći bolji ambijent za ručak na sunčanoj terasi samo nekoliko minuta od centra grada. Uskoro će predstaviti i novi meni.

image
El Toro Burger &Ribs
Bistro Apetit by Marin Rendić

Restoran Balon

Smješten nedaleko od rijeke Save, uz dječje igralište i zagrebački Boćarski dom, okružen šumom, s velikom natkrivenom terasom, već više od dva desetljeća ovdje ponosno stoji restoran Balon. Po dolasku chefa Stipana Iličića ovo se mjesto počelo svrstavati među zagrebačke adrese na kojima se odlično jede, a sam chef svojim je kuhanjem jasno poručio kako se ovdje jede nimalo pretenciozna moderna hrana pripremljena od lokalnih namirnica. I zbilja, jela kao što su njegova sous vide hobotnica i hrskavi romb s neobičnim, inovativnim i zabavnim elementima tjeraju na razmišljanje o povratku bez obzira na to želite li uživati u mesnim, povrtnim ili ribljim jelima.

image
Terasa restorana Balon
Balon Restoran

El Toro Burger & Bar

El Torov restoran u centru Zagreba mjesto je gdje odlazite na burger ili rebrica. Jela su spoj hrvatske kuhinje s latinskoameričkim okusima. Šteta je propustite burgere chefa Marija Mihelja i spomenuta rebrica, ali povjerenje ulijeva činjenica da se u El Toru jede ukusna hrana po doista pristupačnim cijenama u centru grada.

image
El Toro Burger & Bar

Franko´s Pizza & Bar

Nedugo nakon otvorenja Franko’s Pizza & Bara i nakon što smo probali njihove pizze napuljskog stila postalo nam je jasno da ćemo se ovdje rado vraćati. Pizze svakako ulaze u kategoriju onih koje se pamte. Ako tražite provjereno mjesto za dobru pizzu i tako si planirate uljepšati ponedjeljak, Franco´s je vrijedan posjete.

image
Francos

Noel

Svoja vrata otvara i jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Ono što je njihova posebnost je dojmljiva karta pića. Čak i ako niste u mogućnosti doživjeti cjelokupno fine dining iskustvo i blagovanje u nekoliko sljedova, isprobajte njihove koktele.

image
Noel

Soi fusion bar

Od samog otvorenja Soi se etablirao kao jedno od omiljenih mjesta u Zagrebu i tako se nametnuli kao provjereno mjesto za dobar ramen, curry, gyoze ili zanimljiva pića. U Soiju smo i tijekom lockdowna naručivali nekoliko puta mjesečno i doista svaki put je usluga i narudžba bila na zavidnoj razini. Želite li uživati u Nikolićevim azijskim specijalitetima, poželjno je čak i rezervirati stol kako ne biste ostali razočarani, a Soi, vjerujte, vrijedi čekati! Na svojim društvenim mrežama su objavili kako su rezervacije moguće i preko sustava OpenTable što bi trebalo dodatno olakšati proceduru.

image
SOI Fusion Bar

Restoran Tač, Zagreb

Restoran Tač na Vrhovcu, u podsljemenskoj zoni, već 22 godine vodi obitelj Miletić. Bračni par Vesna i Tihomir predanim radom etablirali su Tač u jednu od najpopularnijih zagrebačkih adresa kad je riječ o domaćoj kuhinji. Njihov je program jednostavan: najsvježija sezonska namirnica, pripremljena tako da sačuva svoj identitet. Iako se temelji na poznatim jelima, ona su uvijek pripremljena na tehnički zavidnoj razini. Popis dnevnih jela ispisuje se kredom na ploči pa je odluku najbolje donijeti na licu mjesta. Ovdje ćete pojesti najsvježiju plemenitu ribu, školjke, kozice ili škampe, ili savur od plave ribe, jer Miletići na liniji svakodnevno imaju male ribare iz raznih dijelova Jadrana. Izboru mesa također se ovdje posvećuje velika pozornost – sve je domaće i od malih uzgajivača, kao i povrće, koje jednim dijelom uzgajaju i sami u organskom vrtu, koji se od ove godine vodi biodinamičkim načelima, a smješten je tik uz restoran.

image
Mario Kučera
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 16:12