IDEMO NA URBANOVO

Drugi vikend u svibnju iskoristite za izlet u Međimurje, vraća se popularni vinski festival

 Goran Jakus/
Od 13. do 15. svibnja održat će se omiljeni međimurski vinski festival Urbanovo

Nakon pauze izazvane Covid epidemijom, u Štrigovu, centar gornjeg Međimurja i međimurskog vinogorja, vraća se popularni vinski festival Urbanovo, u organizaciji udruge Hortus Croatiae. Na Urbanovom i ove godine izlažu svi vodeći vinari Međimurja, a posjetiteljima će nuditi svježa vina iz prethodne berbe, kao i vina starijih godišta, namijenjena odležavanju.

image
Arhiva Udruge Hortus Croatiae /


"Iza nas je sjajno 2021. godište, osobito za bijele sorte kojima Međimurje obiluje, pa jedva čekamo Urbanovo kako bi javnosti pokazali visoku razinu kvalitete naših recentnih vina. Međimurski vinari već niz godina pokazuju stalni napredak što potvrđuju platinaste, zlatne i srebrne medalje s najvećih internacionalnih natjecanja poput Decanter World Wine Awards. Naša su vina zbog toga sve više prisutna širom Hrvatske, a zadnjih godina nam raste i izvoz na strana tržišta. Projekt Pušipel nam se pokazao punim pogotkom i danas su vina pod tim nazivom, izvan domicilne županije, naša najtraženija vina. Jako nas veseli da publika najviše želi baš autentično međimursko vino, ali moram istaknuti i da ništa lošija nije situacija ni s ostalim sortama, osobito onim aromatičnijim poput sauvignona bijelog, muškata žutog te pinota sivog, bijelog i crnog. Uglavnom, bez obzira na izazove kojih u posljednjih par godina stvarno nije nedostajalo, međimurska vina su u stalnom usponu, prepoznata su po dobrom kod kuće i vani, a festival Urbanovo je prava prilika upoznati se osobno sa zaslužnima za taj uspjeh, međimurskim vinarima, te isprobati njihova najbolja vina", poručio je predsjednik udruge Hortus Croatiae David Štampar.

image
Arhiva Udruge Hortus Croatiae /
image
Goran Jakus/

Osim vinskim entuzijastima amaterima, Urbanovo je namijenjeno i vlasnicima restorana, sommelierima, vinotekarima, distributerima, hotelijerima i svima zainteresiranima. Festival će za javnost biti otvoren uz kupnju ulaznice (online ili na ulazu) u iznosu od 150 kn, a radno vrijeme sva tri dana je od 12 do 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 07:55