KRAJ JEDNE ERE

Dva najstarija restorana u Barceloni zbog pandemije prisiljena su zatvoriti svoja vrata

Izvor
 Postals I Fotografies Antigues De Catalunya Facebook/
Ugostitelji smatraju kako vlada donosi pogrešne odluke te kako su nametnuta ograničenja nerealna

Nakon što su tamošnje vlasti najavile produljenje strogih mjera i nakon Uskrsa, dva najstarija i iznimno cijenjena restorana u Barceloni bila su prisiljena zatvoriti svoja vrata, prenosi The Guardian. Riječ je o restoranima Agut i Diagonal Can Soteras, mjestima sa stoljetnom tradicijom i važnim gastronomskim adresama u Barceloni općenito. Restoran Agut je, naime, uspješno poslovao čak 97 godina, dok je Can Soteras restoran s tradicijom dugom 105 godina. Oba restorana posluživala su autentična tradicionalna jela, bila su sjajan izbor kako za lokalce, tako i za turiste te se smatraju institucijama.

Stroga ograničenja koja je uvela katalonska vlada uključivala su ograničeno radno vrijeme i ograničen broj gostiju u restoranu, a nakon manjeg ublažavanja mjera u ožujku, brojni ugostitelji shvatili su kako se jednostavno ne mogu nositi s pritiskom koji im je nametnut. Naime, u Barceloni je svim restoranima i barovima i dalje omogućen rad do tek 17 sati protiv čega se tamošnji ugostitelji neprestano bore. Smatraju kako ugostiteljski objekti, posebice njihove terase, nisu izvor zaraze i traže ublažavanje mjera. Za usporedbu, restoranima i barovima u Madridu dozvoljen je rad do 23 sata.

"U početku su se tvrtke zatvarale zbog pandemije i lockdowna, ali u posljednjih nekoliko mjeseci zatvaraju se zbog nametnutih ograničenja i lošeg upravljanja krizom", poručili su tamošnji ugostitelji.

Navedena dva restorana nisu jedini koji su, zbog restrikcija i nepovoljnih uvjeta uzrokovanih pandemijom koronavirusa bili prisiljeni zatvoriti. Naime, Barcelona je u proteklih mjesec dana ostala i bez restorana Senyor Parellada i Cal Pinxo, mjesta koja su uspješno poslovala već 38, odnosno 60 godina, prenosi The Guardian. Također, poznati tamošnji kafić Schilling, jedno od omiljenih mjesta u Barceloni, nakon dugogodišnjeg rada također je bio prisiljen zatvoriti svoja vrata, a na njegovom je mjestu otvorena poslovnica američkog lanca brze hrane Taco Bell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:06