NAGRADA U LONODONU

DVA PRIZNANJA LONELY PLANETA: Kvarner je najbolja turistička destinacija za putovanje i jedna od top deset regija u svijetu!

 Tea Cimas / CROPIX
Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova koji se upravo održava u Londonu, Kvarner je proglašen najboljom destinacijom za putovanje u 2020. godini.

Uz tu laskavu titulu koju mu je dodijelio časopis za turizam Lonely Planet, istaknut je i kao “must go” destinacija te je uvršten na listu Top 10 regija svijeta. Razlog za ta priznanja Tom Hall, potpredsjednik Lonely Planeta, pronašao je u činjenici da je “Kvarner regija fantastičnih mogućnosti u kojoj turisti mogu mnogo doživjeti”.

S time su se složili i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli, kao i Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, dok je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, uz prirodne ljepote, bogatu povijesno-kulturnu baštinu te odličnu i raznovrsnu gastronomiju Kvarnera, posebno istaknuo ponudu zdravstvenog turizma.

- Ovo je nagrada za sve one koji na Kvarneru vrijedno rade u turizmu, ali i za sve stanovnike naše županije koji su poznati kao dobri domaćini i promotori svega što naša regija može ponuditi, a jedna od tih stvari svakako je zdravstveni turizam - naglasio je Komadina i dodao da je Kvarner poznat upravo kao regija zdravlja. Ipak, Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera, istaknula je i kulturni turizam koji ta regija nudi.

- Nagrada i priznanje Lonely Planeta plod su dugogodišnjeg rada, ali i dokaz da svi naši rezultati ne dolaze slučajno. Od domaćinstva izuzetno važnog Svjetskog SKAL kongresa u listopadu sljedeće godine, titule Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, pa do predsjedavanja Hrvatske Vijećem EU u 2020., jasno nam je da za regiju Kvarner slijedi ključan turistički trenutak - rekla je i dodala da su “priznanja s ovako visokih globalnih razina i institucija velika stvar za hrvatski turizam općenito”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:43