Mali, a fini pomaci...

Dvije prijateljice u Koprivnici organiziraju gastro druženje: "Nedjeljni ručak može biti više od piceka s mlincima"

Novo gastronomsko iskustvo i druženje za sve kojima se ne da kuhati, a žele isprobati jela od sezonskih namirnica

"Rana jesen" naziv je jedinstvenog gastronomskog događanja koje se održava u nedjelju 22. listopada u Eko vrtovima Koprivnica, a iza kojeg stoje Ena Čulić i Izabela Andrašić. Svi koji se prijave mogu uživati u tri slijeda hrane Ene Čulić, kuharice koja hranu inače sprema na raznim događanjima i festivalima te radi i kao privatna kuharica na brodovima.

Za Ranu jesen Ena sprema vegetarijanska jela bazirana na namirnicama sakupljenim u šumi, u eko vrtu svoje bake i na koprivničkoj tržnici, a postojat će i bezglutenska opcija.


Kako nam je objasnila Izabela Andrašić, koju poznajemo i iz zagrebačkih Nesputanih vina, koncept su osmislile kako bi ponudile svom kraju nešto novo: "Ena je svjetska putnica koja često mijenja destinacije, a putuje tako da se uklopi u lokalnu zajednicu. Nedavno je, primjerice, provela tri mjeseca u Meksiku i to u prašumi i živjela s domorocima, učila njihove stare tehnike kuhanja. Ja sam gastro entuzijast koji je shvatio da nema dobre hrane bez dobre namirnice, a Koprivnica i okolica su predivan izvor dobrih namirnica kojima se često uništi ljepota lošim tehnikama ili se jednostavno ignorira njihova sezonalnost. Mi smo dvije prijateljice koje se želimo zabavljati, provesti nedjelju kuhajući za druge na otvorenom i pokazati našim domaćim ljudima da mogu izaći van svoje zone komfora, jesti nedjeljom nešto drugo osim piceka s mlincima, iako nemamo ništa protiv toga, naravno! Na meniju će biti tri slijeda koja uključuju obilje gljiva, bundeva, naših fermentiranih proizvoda, sourdough kruh i čašu kombuche ili prirodnog vina po mom izboru".
image

Jela koja sprema Ena Čulić, organizatorica eventa Rana Jesen

Instagram @healthy.on.board

Za ručak koji počinje u nedjelju u 13 sati treba izdvojiti 20 eura donacije, a mjesta su ograničena pa nemojte čekati! Prijaviti se možete na Instagram profilu Ene Čulić Healthy on Board, odnosno Izabele Andrašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:17