Jako dobre vijesti

Dvije žarulje opet ‘gore‘! Na novoj lokaciji otvoreno je mnogima omiljeno mjesto za slasne ćevape

 Privatni Album
Sada se lokal nalazi s druge strane Save, a osim jela s roštilja nudi i tradicionalna kuhana jela

Na adresi Brune Bušića 28 u zagrebačkom Središću otvoren je lokal u koji su mnogi zalazili kad su se poželjeli dobrog roštilja. I onda i danas zove se Dvije žarulje, ali je nekoć bio "preko Save".

Naime, ako se sjećate, Dvije žarulje na Heinzlovoj su bile jedno od onih mjesta u gradu koje su mnogi svrstavali na listu lokala za preporuku zbog ćevapa, gurmanske pljeskavice i, primjerice, sočne lepinje po leskovačkoj recepturi. Čak su i na našem testu gradskih ćevapa, još na staroj adresi, bili istaknuti kao "otkriće", a bilo nam je i drago što su preživjeli pandemiju. O našem iskustvu tada možete čitati ovdje.

image
Privatni Album

Sve je dakako iznenadila i, ako ćemo iskreno, rastužila vijest da se lokal u blizini Radničke odjednom zatvorio. No, Robert Lončarić, vlasnik Dvije žarulje, samo je uzeo vremena za odmor i novu stranicu u poslovanju.

image
Privatni Album
image
Privatni Album

Dvije žarulje u Središću, otvorene danas, bazirat će se kako na roštilju po kojemu su postale popularne, tako i na tradicionalnim kuhanim jelima kojih, prema njegovim riječima, nedostaje u Zagrebu. Od ajngemahteca, preko plućica na kiselo, pa sve do roštilja, cijene će se kretati od 6 do 10 eura, a lokal će raditi od 8 do 19 sati svaki dan osim nedjeljom.

image
Privatni Album

Lokal u podnožju stambene zgrade ima 30 sjedećih mjesta na terasi, isto toliko u podrumskoj sali te desetak uz šank koji je pravi "old school" svjedok vremena i kuhinje koja će se ovdje pripremati. A i cijeli interijer je uređen u tom duhu što će se, možemo zamisliti, vjerojatno svidjeti mnogim Zagrepčanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:29