MEĐUNARODNI USPJEH

Dvostruki sommelierski prvak hrvatske Kristijan Harjač osvojio prestižnu titulu u Budimpešti

Na otvorenom sommelierskom prvenstvu Mađarske Harjač je Hrvatskoj donio titulu najboljeg mladog sommeliera prvenstva

U Budimpešti je 12. i 13. listopada održano drugo Otvoreno sommeliersko prvenstvo Mađarske, koje je okupilo natjecatelje iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Austrije, Hrvatske, Malezije, Poljske, Slovačke i Srbije. U snažnoj međunarodnoj konkurenciji hrvatski sommelier Kristijan Harjač osvojio je titulu najboljeg mladog sommeliera prvenstva, priznanje koje se dodjeljuje natjecateljima mlađima od trideset godina.

image
Vedran Peteh/Cropix

Hrvatski sommelier klub predstavljali su Kristijan Harjač i Mate Negulć, koji su i ovoga puta potvrdili visoku stručnost, znanje i profesionalnost domaće sommelierske scene.

Harjač, dvostruki sommelierski prvak Hrvatske (2023. i 2024.), danas je voditelj i glavni sommelier zagrebačkog restorana Noel, koji nosi Michelinovu zvjezdicu. Nakon iskustva u rovinjskom restoranu Agli Amici, jedinom hrvatskom restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, Harjač je prelaskom u Noel unio svježinu i novu energiju u zagrebačku gastronomsku scenu. Pod njegovim vodstvom restoran se kreće u uzbudljivom smjeru, osobito kroz inovativne vinske pratnje i promišljeno vođenu vinsku kartu.

image
Noel/

Upravo tijekom nedavnog posjeta Noelu, tim u sali predvođen Kristijanom Harjačem i njegovim kolegom Filipom, koji je s njim također stigao iz rovinjskog Agli Amici, učinio je večer nezaboravnom. Njihovo znanje, sigurnost u vođenju servisa i iskrena strast i poznavanje vina svrstavaju ih u sam vrh hrvatske gastronomije i enologije.

Inače, pobjednik ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Mađarske bio je Jan Knaber iz Poljske, dok je Sebastian Giraldo Makovej drugi put osvojio naslov Hungarian Sommelier Champion, čime je stekao pravo predstavljanja Mađarske na Svjetskom prvenstvu u Lisabonu 2026. godine.

image
Hrvatski Sommelier Klub

Kristijanu Harjaču i Mati Neguliću čestitamo na izvanrednoj prezentaciji hrvatskog sommelierstva i promociji Hrvatske na međunarodnoj sceni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:28