Viralni hit

Ekipa iz zagrebačke pizzerije pokazala što je ono najgore što možete napraviti tanjuru carbonare

Zaboravite vrhnje, lomljenje tjestenine i bacanje vode u kojoj se kuhala, evo kako napraviti carbonaru koja će biti bolja od onih iz većine hrvatskih restorana

Carbonara je jedno od onih jela oko kojeg se uvijek vode žustre rasprave, posebice nakon što se talijanski klasik naruči u nekom od hrvatskih restorana. Zašto? Zato što na tanjuru zatim najčešće stiže sve samo ne jednostavna, kremasta tjestenina od tek nekoliko sastojaka kakvu inače rade Talijani. Na taj se račun ovih dana našalila i ekipa iz zagrebačke pizzerije Papavero, koja je objavila video pogrešne pripreme talijanskog klasika pa još jednom glasno i jasno dala do znanja kako je najgora stvar koju ovom jelu možete napraviti - dodati vrhnje za kuhanje.

image
Berislava Picek/Cropix

U svom videu naveli su još nekoliko grešaka, među kojima bi svakog Talijana, sigurni smo, posebno zaboljelo lomljenje tjestenine prije kuhanja i cijeđenje vode nakon kuhanja, a zatim priložili i video ispravne pripreme carbonare.

Iako nas je na trenutak zasmetalo to što su za snimanje ovog videa uzalud potrošili komadiće guancialea, jaja i tjesteninu, ako je barem jedna osoba koja do sada nije shvaćala pripremu ovog svevremenskog klasika, naučila kako ga pravilno pripremati i od sada u njemu uživa baš kako treba, vjerojatno je vrijedilo. A u slučaju da ste i vi naglo ogladnjeli i jede vam se baš ovo jelo, u nastavku donosimo recept za carbonaru koji je s nama svojevremeno podijelila upravo ekipa iz Papavera.

PRIČU O NJIMA PROČITAJTE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:46