Dobra prilika

Ekskluzivna večera Matije Bogdana u zagrebačkom Maredu privući će gurmane iz cijele zemlje

Na meniju će se naći četiri slijeda i desert, i to za doista prihvatljivu cijenu

U utorak, 24. listopada, s početkom u 20 sati u zagrebačkom Maredu održava se večera koja će privući sve gurmane koji drže do sebe. Kuhinju im tada preuzima Matija Bogdan, nekadašnji glavni chef popularnog restorana Mano te aktualni executive chef hotelske grupacije Aminess Hotels & Resorts.

image
Press

Maredo, smješten u Ul. Florijana Andrašeca 14 na Trešnjevci, u posljednjih godinu dana aktivno radi na privlačenju nove publike u restoran koji je u tom periodu zaprimio puno urbanije obrise, ne samo dizajnom interijera nego i gastronomskom ponudom koju sa suradnicima smišlja Mario Mihelj, chef koji stoji i iza popularnog El Tora na Kvatriću.

S promjenom uređenja i Miheljem na čelu, Maredo polako, ali sigurno mijenja način na koji funkcionira, a puno se ulaže u koncept koji identificiraju kao gastrotainment i koji je naišao na plodno tlo među Zagrepčanima gladnim zabave. Predstavljanjem različitih programa i gostovanja poznatih chefova trude se postaviti Maredo na mapu kao mjesto na koje i dalje dolaze dosadašnji vjerni gosti restorana, ali su sad tu i mlađi profesionalci koji Maredo biraju za poslovne ručkove i večere, parovi za spojeve i veća društva za večere koje se pretvore u tulum praćen glazbom koju pušta DJ.

image
Neja Markicevic/Cropix

"Zamisao cijelog Mareda jest da kroz dane u tjednu gostima nudimo različita iskustva. Primjerice, jednom u mjesecu i to utorkom, imat ćemo gostovanje raznih chefova iz različitih krajeva zemlje ili čak iz inozemstva. Jednom mjesečno imat ćemo večere posvećene pojedinoj namirnici ili nekoj etničkoj kuhinji, a planiramo jednom mjesečno i to četvrtkom imati vinske večere. Maredo radi od utorka do nedjelje, a vikendima će biti klasična zabava s glazbom i DJ-jem. Želimo da se u Maredu stalno nešto događa, a ne da to bude klasični restoran u kojem se samo dođe, naruči, pojede i popije i ode", objasnio nam je Mihelj.

Za ovu večeru namjerno nisu predvidjeli uparivanje s vinima kako bi njena cijena ostala prihvatljivija: "Nismo htjeli ograničavati goste i tako dizati samu cijenu na stotinjak eura. Gost može uzeti uparivanje koje se nudi, no nije obavezan to učiniti, već može popiti i samo čašu vina ili pjenušca ako to želi", naglasio je.

Gosti će tako za spomenutu večeru izdvojiti 60 eura, a na meniju će se naći četiri slijeda s potpisom Matije Bogdana, počevši od tuna tartara s australskom prstastom limetom, komoračem i koprom, preko odležane govedine s umakom od buče i beurre noisette od ružmarina.

image
Press

Potom će gosti moći isprobati pivca s kremom od vrganja i tartufa uz žumanjak dimljen nad sijenom, kao i janjeći “French Rack” poslužen uz krumpir, odležani parmezan i ljupčec. Za desert je zadužena slastičarka Lucija Jergović koja će spremati paljenu krušku s ganacheom od kamilice i slanog karamela.

image
Press

Rezervacija mjesta je obavezna, a kontakt informacije potražite na službenim stranicama restorana Maredo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:26