LEGENDE ZAGREBAČKOG KVATRIĆA

FACA S PLACA: Ako tragate za korama za dobru savijaču, gospođa Ljubica ima rješenje za vaše muke!

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Snimiti legende zagrebačkih tržnica nije uvijek lak zadatak jer je potrebno uloviti pravi trenutak kada oko odabranog štanda ne kruže brojni kupci, odlučni u namjeri da za sebe i svoje obitelji nabave najbolje što tržnica ima za ponuditi
Snimiti legende zagrebačkih tržnica nije uvijek lak zadatak jer je potrebno uloviti pravi trenutak kada oko odabranog štanda ne kruže brojni kupci, odlučni u namjeri da za sebe i svoje obitelji nabave najbolje što tržnica ima za ponuditi

U prvom redu drvenih kućica na tržnici Kvatrić jedan od tih štandova jest onaj tvrtke Nada, popularnog proizvođača tjestenine, kora i mlinaca, što već više od deset godina prodaje odmjerena gospođa Ljubica Selmanović. Ako ste u potrazi za korama kojima ćete ubrzati pripremu ukusne savijače, slane pite ili pak bučnice, gospođa Ljubica dočekat će vas s preporukom koju koru odabrati, a nama je odgovorila i na nekoliko brzinskih pitanja.

Zagreb, 111018.
Trznica Kvatric.
Faca s placa.
Na fotografiji: tjestenina, mlinci
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Koliko dugo radite na tržnici Kvatrić?

- Radim 15 godina ovdje, ali ovaj štand nije moj, ovo vam je od tvrtke Nada koja ima svoje štandove na svim tržnicama.

Što ljudi najviše vole kupovati kod vas?

- Kore, mlince, rezance, pužiće, krpice... Sve je sušeno ovdje kod mene, a na ostalim tržnicama ima i svježeg tijesta.

Što imate od kora?

- Imamo tri vrste. Debele kore s jajima koje su odlične za bučnicu, lazanje i svakakve pite sa špinatom, dok tanje s jajima ili bez jaja možete koristiti za baklave ili štrudle s jabukama i orasima.

Koje ste jelo posljednje pripremili?

- Jutros sam u 4 sata radila savijaču sa sirom i bučom. Dolazim na tržnicu u 20 do 7, da sve posložim i otvorim, a tu sam do 15 sati.

Donesu li vam ikada kupci nešto što pripreme?

- Svakako! Donesu mi štrudlu od jabuka, dobila sam i baklave i svega, ljudi se dođu pohvaliti.

Dolaze li vam puno i mladi?

- Dolaze, pitaju za savjet, traže recepte pa im objašnjavam kako mogu pripremiti koju pitu.

Prodate li ikada sve prije kraja radnog vremena?

- Kore, i to vikendom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 06:35