MoslaVina Kutina 2023.

Festival u znaku škrleta, vinskih igara, cooking show programa i koncerata koji ne želite propustiti

 Danijel Soldo/Cropix
Posjetitelji će imati priliku upoznati moslavačke vinare promenadnim kušanjem vina te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz kvalitetnu i autohtonu eno-gastro ponudu moslavačke kuhinje

U najvećem gradu vinorodne Moslavine - Kutini, tijekom svibnja će se održati brojna vinska događanja i degustacije u sklopu manifestacije Festival vina - MoslaVina Kutina 2023. koja je ujedno 29. izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Ovaj Festival uključuje tradicionalnu eno-gastro ponudu u moslavačkim vinarijama i kući Škrleta, vožnju vinskim cestama te raznolik kulturno-zabavni i glazbeni sadržaj. Festival vina posvećen je izvornim moslavačkim i hrvatskim sortama, a nudit će i vina ostalih hrvatskih regija te čak i vina susjednih zemalja. Za posjetitelje se pripremaju posebni zanimljivi edukativni programi vođenih kušanja vina, vinski bonton i kultura pijenja vina, cooking show programi, koktel večeri s moslavačkim vinima u kojima se sljubljuju vrhunski okusi modernog i tradicionalnog, vinske igre, pub kvizovi i glazbeni programi te će u večernjim satima atmosferu dodatno podići koncerti Matije Cveka i Dalmatina.

image
Danijel Soldo/Cropix

Također, posjetitelji će imati priliku upoznati moslavačke vinare promenadnim kušanjem vina te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz kvalitetnu i autohtonu eno-gastro ponudu moslavačke kuhinje. Za kušanje je prikupljeno gotovo 200 uzoraka vina ovogodišnje Izložbe, a uz svečano uređen Trg dr. Franje Tuđmana postavit će se i foto-točke sa zanimljivim vinskim instalacijama, za one koji se prisustvom na ovom događanju žele pohvaliti na društvenim mrežama ili jednostavno sačuvati i ponijeti kući lijepu uspomenu iz Kutine.

Moslavina je domovina vina Škrlet. Ovaj nektar s moslavačkog gorja, svježeg, harmoničnog okusa ujedno je i prva brendirana hrvatska izvorna sorta. Vinska sorta Škrlet poznata je pod nazivima i ovnek žuti, ovnek slatki ili škrtec, a svoje ime duguje njemačkoj riječi scharlach (šarlah - osip kože crvenim mrljama), jer upravo tako izgledaju bobice Škrleta u punoj zrelosti kada na sunčanoj strani dobije ljubičasto-crvenkaste pjegice. Škrlet je mlado, lagano i razigrano vino. Osvježavajuće je i pitko, puno citrusnih, herbalnih i tropskih nota idealno za nadolazeće vruće ljetne mjesece.

U Moslavini možete provesti aktivne vikende uz posebne programe:

19. 5. Eno-gastro događaji u Kleti Romić i Vinariji Trdenić

20. 5. MoslaVina - wine & bike tour, vinska biciklijada

27. 5. Škrlet - wine & bus tour, izletnička tura autobusom

Više informacija o ovom događanju možete pratiti na službenim stranicama, Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 19:39