NOVO U GRADU

Filipa Sorko, koja radi superpopularne Chia šalice, sada u centru Zagreba otvara dućan i kafić, evo detalja

 Damir Skomrlj/Cropix
Vijest je potvrdila i na svom Instagram profilu te otkrila nekoliko detalja

Kada god bismo se posljednjih nekoliko godina bacili na istraživanje tržišta malih proizvođača keramike, posebice šalica, među najpopularnijima iskočilo bi nam ime Filipe Sorko i njezin brend Chia Cups studio. Prepoznatljive ručno rađene šalice s točkicama Filipa je počela izrađivati prije pet godina i ubrzo stekla nevjerojatnu popularnost pa nije neobično da se, kada objavi novu kolekciju ili kakvu iznenadnu akciju, njezine rukotvorine rasprodaju unutar sat vremena ili manje. Velika je vijest za ljubitelje njezinog rada, stoga, da se u centru Zagreba uskoro otvara i tematski Chia Cups dućan i kafić.

image
Privatna Arhiva

Naime, prolazeći zagrebačkom Palmotićevom ulicom, u smjeru Glavnog željezničkog kolodvora, na uglu Šenoine ulice, ovih smo dana uočili izlog oblijepljen točkastim papirom na kojem stoji natpis "Opening soon". Otvorenje je Filipa i sama najavila na društvenim mrežama, no o kojem je datumu riječ i što će se točno, osim šalica, nuditi u novom lokalu, još uvijek nije poznato.

image
Privatna Arhiva

Ono što je ipak jest otkrila je to da se neizmjerno veseli otvorenju te da dane trenutno provodi izrađujući detalje koje će smjestiti u prostor.

"U ovaj projekt našeg prvog shopa s coffee barom odlučili smo dati sve od sebe i sve što možemo napraviti sami, tako da dane i vikende provodimo praveći lustere za prostor, šmirglajući stolice za kafić, a i pločice za šank će biti Chia handmade", najavila je Filipa uz fotografije i video zapise priprema.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Chia Cups studio Filipa je inače pokrenula sa svojim partnerom Antunom Ružićem, akademskim umjetnikom, a sve je krenulo kada je poželjela imati unikatne šalice u svojoj kuhinji. Kasnije su šalice počeli izrađivati i za druge, shvatili da je to posao kojim se žele baviti i koji im ide od ruke i danas u svom domu u Triblju svakodnevno ručno izrađuju posuđe. Cijene njihovih šalica kreću se oko 20 eura po komadu i toliko su popularne da, kada Filipa i Antun organiziraju dane otvorenih vrata u svom malom studiju, ljudi prije samog otvaranja stoje u redovima kako bi ugrabili svoj primjerak. Vjerujemo, stoga, da će i za njihov shop te kafić zainteresiranih itekako biti. Više detalja o brendu potražite na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:27