ŠTO GLEDAMO?

Filmovi i hrana najbolji su par i zato ovog vikenda ne propuštamo ove svevremenske klasike

 Little Women (2019) – Merry Christmas, World Youtube/
Obožavamo dobar blagdanski film, a još su nam draži oni u kojima veliku ulogu ima i hrana

Samo nas još nešto više od tjedan dana dijeli do Božića. Pečenje keksa i kolača privodimo kraju, meni za raskošnu blagdansku večeru je pomno isplaniran i sve što nam preostaje jest opustiti se uz kakav dobar film. Iako smo uvjereni kako ste do sada već pronašli svoje favorite među mnogobrojnim blagdanskim naslovima, vjerujemo i kako se još uvijek volite vratite dobrim starim klasicima. Znamo i kako se dobri filmovi i dobra hrana itekako slažu pa smo tako sastavili popis scena iz omiljenih nam ostvarenja u kojima glavnu ulogu igraju upravo blagdanske delicije. Od nezaobilaznog Kevina do klasika koje ne propuštamo baš niti jedan Božić, skupili smo ih sve na jedno mjesto i ovog vikenda otvaramo maraton gledanja blagdanskih filmova. Uz omiljene grickalice i kuhano vino, naravno.

SAM U KUĆI, PIZZA U LIMUZINI, SLADOLED I JOŠ MALO SLADOLEDA

Kada govorimo o blagdanskih filmovima, teško da možemo preskočiti prva dva nastavka legendarnog "Sam u kući". Kada su pak u pitanju scene jela u istim tim filmovima, odmah nam na pamet pada Kevinova hotelska gozba i trenutak kada velikom žlicom zagrabi sladoled. Ne smijemo zaboraviti niti kada je sladoledni kup napravio sam, ali niti scenu s pizzom u limuzini ili pak slavni mac&cheese.

SLADOLEDNA TORTA

"THE POLAR EXPRESS" I VRUĆA ČOKOLADA

Dok ušuškani na kauču grickate kokice, vjerujemo kako bi vam itekako dobro došla i šalica kakvog toplog napitka. Na pamet nam instantno pada scena iz filma "The Polar Express" i spektakularna priprema omiljene nam vruće čokolade. Zgode iz vlaka prema Sjevernom polu i ove bi zime mogle biti dobra zabava za cijelu obitelj, a pripremite li za tu priliku i vruću čokoladu, svakako razmislite da joj dodate i prstohvat cimeta, čilija u prahu, đumbira i drugih aromatičnih začina.

RECEPT ZA VRUĆU ČOKOLADU

ELF I BOŽIĆNA TJESTENINA

Čak i ako niste preveliki fan Willa Ferrella, film "Elf" zasigurno ste pogledali barem jednom i, sigurni smo, znate kako je jedna od najupečatljivijih scena u cijelom filmu upravo ona u kojoj Buddy the Elf priprema špagete za obiteljski doručak. Mi ih ni ove godine nećemo kombinirati sa slatkim dodacima, ali u nastavku ostavljamo recept za ukusne špagete s mesnim okruglicama naše Slavice Šagolj.

MESNE OKRUGLICE I ŠPAGETI U JUHI

GRINČEVA GOZBA

Legendarni lik kojeg je 2000. godine utjelovio Jim Carey u jednoj od scena u filmu "Kako je Grinč ukrao Božić" prisiljen je kušati brojne blagdanske specijalitete. U pitanju je scena koju su mnogi upamtili, a dobro je dodati i kako sam film, bez obzira na godine i poglede na čitavu blagdansku groznicu, s vremena na vrijeme itekako vrijedi pogledati.

JEDAN OD OMILJENIH

Iako glavni likovi u sceni u kojoj Jamie zaprosi Aureliu možda ne uživaju u hrani, radnja se odvija u restoranu i okruženi su hranom, što nam je svakako dovoljno da ovaj, jedan od omiljenih blagdanskih filmova uopće, stavimo i na naš popis. U slučaju da postoji netko tko još nije pogledao "Love Actually", ovih praznika svakako preporučujemo da nadoknadite propušteno, a sve to uz kutiju čokoladnih keksa kakve je u filmu volio i sam premijer (Hugh Grant).

RECEPT ZA ČOKOLADNE KEKSE

MALE ŽENE I BOŽIĆNO ČUDO

Najnovije filmsko ostvarenje koje smo uvrstili na popis su "Male žene" iz 2019. godine i scena u kojoj sestre uživaju u zasluženoj gozbi. Nakon što su jutro provele pomažući potrebitoj obitelji, kod kuće ih dočekuje prava gozba, a među raskošnim tortama i pečenjem, na stolu se nalaze i hrskave puslice. Recept za slatke zalogaje koji uspijevaju baš uvijek ostavljamo u nastavku.

RECEPT ZA PUSLICE

NE PROPUŠTAMO "MEAN GIRLS"

Superpopularni film "Mean Girls" s Lindsay Lohan i Rachel McAdams u glavnim ulogama, jedan je od neobičnijih, ali često nezaobilaznih odabira kada su u pitanju blagdanski filmovi. Scena s božićnim lizalicama pamtljiva je gotovo poput one u kojoj se spominje slavni 3. listopada, a cijeli film donosi i važnu poruku ispričanu na više nego zanimljiv način. Svakako pogledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:01