"Independent Food Reporters javio se iz želje da svoje znanje i zapažanja prenesemo drugima, koji isto žele znati i uživati u dobrim stvarima. Činjenica da nemamo interese u svojim izvještavanjima nas razlikuje od drugih. Mi to radimo iz ljubavi, želimo informirati i otkrivati ono što je dobro. Ono u čemu i sami uživamo. Ne želimo se staviti u poziciju klasičnih kritičara. U moru kritika, mi planiramo širiti samo pozitivno, naravno iz našeg ugla gledišta. To podrazumjeva da će se na našoj stranici naći isključivo ono što smatramo odličnim, bez kompromisa." kako su nam otkrili Tom Gretić i Sanja Aleksić prije otprilike dvije godine.
Osim Facebook stranice, njihovi videi se mogu pogledati i na YouTube kanalu, a nama je za oko zapeo onaj za foie gras paštetu.
Neka jetra budu na sobnoj temperaturi, tada je puno lakše raditi s njima.
KORAK PRVI
Jetra očistite od žilica. Pratite žilu Y oblika i izvadite ju van. Očistite i manji i veći režanj.
KORAK DRUGI
Kad ste gotovi, očišćena jetra zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
KORAK TREĆI
Na sitno nasjeckajte jedan manji luk.
KORAK ČETVRTI
Otopite 80 grama maslaca (na 600 grama jetra). Luk pržite na laganoj vatri dok ne postane proziran.
KORAK PETI
Dodajte ohlađena jetra usitnjena na manje komade.
KORAK ŠESTI
Dodajte 12 grama soli, 8 grama šećera, 3 grama papra i malo konjaka. Zapalite.
KORAK SEDMI
Kad sav alkohol ispari, ohladite smjesu na sat vremena.
KORAK OSMI
Izblendajte smjesu dok ne postane baršunasto glatka.
KORAK DEVETI
Napunite staklenke od 350 mililitara paštetom. Lupite njima kako biste eliminirali sav zrak.
KORAK DESETI
Otopite pačju mast i prelijte ju preko paštete. Ohladite preko noći.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....