MAHE NA NETFLIXU

Forbes piše o oduševljenju Korčulom: Ovdje je toliko lijepo da bih dolazio i da je hrana loša!

 Netflix Somebody Feed Phil/
Apsolutno najbolji i najzabavniji dio je sniman na Korčuli gdje su domaćini Philu Rosenthalu bili Ivan i Jakša Marelić Maha.

Glasoviti Forbes je pisao o serijalu "Somebody Feed Phil", točnije o epizodi koja je posvećena Hrvatskoj. Nova sezona kao i spomenuta epizoda već su dostupne na streaming platformi Netflix. Apsolutno najbolji i najzabavniji dio je sniman na Korčuli gdje su domaćini Philu Rosenthalu bili Ivan i Jakša Marelić Maha. Izbor braće Maha za ulogu domaćina na Korčuli uopće ne čudi jer se radi o profesionalcima koji već dugi niz godina vode uspješan obiteljski istoimeni restoran smješten u samom središtu prelijepog otoka. Osim kulinarskih vještina, rijetko tko bolje poznaje otok od njih, a njihova energija i dovitljivost podigli su zanimljivost cijele epizode. Na samom početku prikazan je lov na ježince. Iako je skupljanje ježinaca za Ivana Marelića "mačji kašalj" i s nekoliko metara umije prepoznati ženku od muškog ježinca, Phil se ozbiljno namučio, a pritom se uspio i nabosti na bodlju. Phil svemu pristupa s dozom sarkazma i humora pa prilikom dezinficiranja male rane prepričava kako je on zapravo bio akcijski junak, a ovime samo učvršćuje svoju reputaciju. Uz sve napore Phil nije uspio zaroniti, te je kadrove zarona i vađenja ježeva snimio Richard iz snimateljske ekipe poznatog serijala.

"Somebody Feeds Phil" obiluje prelijepim pejzažima, ali i zamamnim kadrova namirnica zbog kojih želite odmah iskočiti iz svog kauča i transportirati se na terasu restorana Maha.

Jakša Marelić izuzetan je u pripremi koktela pa je za Phila Rosenthala pripremio old fashion od smokve.

"Imaš dobrog brata!" rekao je Phil Ivanu "Moj brat ne zna ovo napraviti, ali nakon još jednog koktela mogao bih ga zavoljeti!" rekao je Phil koji se divio prelijepom ambijentu i zaključio: "Ovdje je toliko lijepo da bih dolazio i da je hrana jako loša!"

Ipak, hrana koju spremaju Mahe miljama je daleko od loše. Stalno su puni baš zbog izuzetnih jela koja služe u što se uvjerio i sam Phil, a o čemu je pisao i Forbes. Mahe su uspjeli na svoj jedinstven način dočarati našu zemlju, nagovoriti znatiželjnike da bukiraju kartu za Hrvatsku i približiti im da umijemo ponuditi više od mora i sunca. U posljednjim kadrovima pojavljuje se i legenda otoka Korčule, Željko Marelić, Ivanov i Jakšin otac te majka koja im se također pridružuje na ručku. Dio posvećen Korčuli završava uz pjesmu, točenje vina i neku dobru energiju koja nas podsjeća koliko se svi mi zaboravimo samo prepustiti i uživati u životu. Dobro je da imamo Mahe za povremene podsjetnike i Forbes koji je njihovu priču proširio po svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:11