Forking Croatia: Ubrali motar i skuhali svašta!

Ono zeleno blizu mora kraj čega ste nebrojeno puta prošli zapravo je prava delicija

Autor fotografija: Zvonimir Ferina

Kuha: Kasandra Draganić

Motar! Koliko smo samo puta ležali pokraj njega dok smo se lagano sunčali na nekim jadranskim stijenama… A vjerojatno nismo ni bili svjesni da ležimo pokraj jedne od najukusnijih samoniklih biljaka. Bere se u vrijeme kada se beru i šparoge, idealno krajem travnja, u svibnju ili lipnju. Savršeno pristaje uz ribu na gradele, rajčicu sušenu na suncu ili kao prilog uz gotovo bilo što. A Kasandra, inače autorica bloga Forking Croatia , od motara je napravila preukusan rižoto i laganu salatu.

Za salatu će vam trebati:

  • motar
  • 5 manjih krumpira
  • 3 jaja
  • vinski ocat
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

A za rižoto:

  • 300 grama riže
  • glavica luka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • temeljac
  • vino

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:53