Forking Croatia: Ubrali motar i skuhali svašta!

Ono zeleno blizu mora kraj čega ste nebrojeno puta prošli zapravo je prava delicija
Ono zeleno blizu mora kraj čega ste nebrojeno puta prošli zapravo je prava delicija

Autor fotografija: Zvonimir Ferina

Kuha: Kasandra Draganić

Motar! Koliko smo samo puta ležali pokraj njega dok smo se lagano sunčali na nekim jadranskim stijenama… A vjerojatno nismo ni bili svjesni da ležimo pokraj jedne od najukusnijih samoniklih biljaka. Bere se u vrijeme kada se beru i šparoge, idealno krajem travnja, u svibnju ili lipnju. Savršeno pristaje uz ribu na gradele, rajčicu sušenu na suncu ili kao prilog uz gotovo bilo što. A Kasandra, inače autorica bloga Forking Croatia , od motara je napravila preukusan rižoto i laganu salatu.

Za salatu će vam trebati:

  • motar
  • 5 manjih krumpira
  • 3 jaja
  • vinski ocat
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

A za rižoto:

  • 300 grama riže
  • glavica luka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • temeljac
  • vino

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 13:49