GDJE ZA ADVENT?

Fuliranje ove godine na čak dvije lokacije, program je zbilja bogat, donosimo detaljni pregled

 Sandro Sklepić/
Fuliranje će se ove godine održati na terasi Oleander hotela Esplanade, ali će se i vratiti na Strossmayerev trg

Najpopularnija adventska destinacija Fuliranje ove zime ponovno dodaje nešto novo zagrebačkoj street food sceni i adventskoj ponudi. Od 26. studenog fulirat će se, naime, na dvije lokacije - na terasi Oleander hotela Esplanade uz FOOLING AROUND by Fuliranje i na Fuliranju na Strossmayerovu trgu. Kao i svake godine, velika pozornost posvećena je atraktivnom dizajnu, bogatom programu, ali i održivosti.

image
Sandro Sklepić/

FOOLING AROUND by Fuliranje drugi put u hotelu Esplanade

Program na ovogodišnjem adventskom festivalu FOOLING AROUND by Fuliranje na terasi Oleander započet će 26. 11. 2022. i, kako najavljuju organizatori, obilježit će ga dobra glazba, hrana i piće. Deset ugostiteljskih kućica pripremilo je zanimljivu gastro priču pa će tako posjetitelji moći svratiti do The Meat by Nenad Komes, Instituta za kobasice by Mate Janković, kućice restorana Balon, zatim Taika, Restač, Beg‘s Plant Based Street Food, Gingle Bells i Rakijarnica. Tu su i zvjezdani chefovi i restorani - Esplanade Zagreb, nositelj zelene Michelin zvjezdice za održivu kuhinju 2022. predvođen talentiranom Anom Grgić, chefom godine 2022. prema izboru prestižnog vodiča Gault & Millau Hrvatska, zatim trostrukom prvakinjom u slastičarstvu Mirjanom Špoljar i koktel majstorom Vjenceslavom Madićem, poznatijim kao Master ‘Kishoni‘. Tu je i Nebo by Deni Srdoč StreetStyle, predvođen poznatim hrvatskim chefom iz riječkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Ekipi na kućicama pridružit će se i chefovi poput Matije Bregeša, chefa kuhinje restrana Baltazar 2.0, koji će za posjetitelje kuhati 30. studenog od 17 sati.

image
Sandro Sklepić/

Osim za ljubitelje street fooda, terasa Oleander bit će i jedno od mjesta na zagrebačkom Adventu gdje će obožavatelji nogometa doći na svoje. Sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, naime, moći će se pratiti na FOOLING AROUND-u. S druge strane, oni rasplesani ovdje će moći uživati uz bendove kao što je Queen Real Tribute, koji će nastupiti 8. prosinca.

Na Fuliranju će se moći kupiti i unikatni darovi, uživati u nastupima DJ-eva i uličnih zabavljača, modnoj reviji, koncertima Vatre i Ljetnog kina, uz koje će se i slaviti Nova godina. Dobro je dodati i kako su za nedjeljnja prijepodneva pripremljena i mnoga glazbena iznenađenja za djecu i roditelje. Uz sve spomenuto, već poznata humanitarna akcija zaklade Marina Čilića bit će važan dio ovog događanja, ove godine u suradnji s tvrtkom Samsung.

FULIRANJE SE VRAĆA NA STROSSMAYEROV TRG

U isto vrijeme, na Strossmayerevom trgu posjetitelji će, pak, uživati u mladim food konceptima. Poznati hrvatski food startupovi, mladi, ali i već iskusni kuhari bit će zaslužni za stvaranje malo drugačijeg gastro doživljaja. Mario Mandarić, Vid Nikolić, Marko Palfi, Mate Janković i Ivan Pažanin, uz El Toro, Le Kolač, Torikayu, Ficlek, Boogie wonderland by Kroštula, 4 burgers, Crumble by Briocherie, Bakina kućica by Bakina tajna, Picnic Mingle&Fun, Santa‘s house, Purple Monkey, Gingle Bells i Rakijarnica ove godine pripremat će zimske zalogaje i tople napitke. Organizatori najavljuju, gastro specijalitetima moći će se obići cijeli svijet, od zapada, preko Hrvatske, do dalekog istoka.

image
Sandro Sklepić/

Osim toga, na Strossmayerevom trgu će se i plesati. Fuliranje je od svojih prvih dana promoviralo urbanu glazbu i zabavu, ali je postalo i platforma za mnoge DJ-eve i njihove selekcije žanrova, od soula i jazza do funka, disca i housea. Ovogodišnje izdanje Fuliranja dovodi više od 15 renomiranih, ali i nadolazećih hrvatskih DJ zvijezda, uz posebne goste iz Velike Britanije - Big Danny Kane, PBR STREETGANG (Love international launch) te Jamesa Holroyda (tour DJ Chemical Brothers-a) koji je zadužen za novogodišnju zabavu. Novost je da će ove godine, uz DJ-e, nastupiti i poznati glazbenici na saksofonu, trubi, violini ili kao vokali.

Na kraju, organizatori poručuju: "Pozivamo posjetitelje da izaberu vlastitu Iz Zagreba s… priču ovog adventa, uz inovativan street food i čarobno iskustvo boravka u zimskoj idili."

Radno vrijeme Fuliranja na Strossmayerevom trgu bit će od 12 do 1 sat iza ponoći svakog dana, dok će se na Fooling Around na terasi Oleander hotela Esplanade posjetitelji zabavljati radnim danom od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata. Više informacija potražite na društvenim mrežama Fuliranja - Facebook stranici i Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:53