Recept chefa

Gastronomske ikone Mediterana u popularnom gastro klubu prilika su da okusite jedan od najboljih Bouillabaissea

 Marko Miščević/Cropix
Chef Christian Misirača tjedan pred nama organizira primamljivu tematsku večeru praćenu vinskom radionicom
Chef Christian Misirača tjedan pred nama organizira primamljivu tematsku večeru praćenu vinskom radionicom

Gastronomsko putovanje koje će nas odvesti kroz kulture i tradicije Mediterana, pružajući priliku da istražimo kako se vina i jela sljubljuju u savršenu harmoniju, ovog tjedna organizira chef Christian Misirača u Nautic Clubu Pojoda u Praškoj 8.

Naime, Mediteran je kolijevka europske civilizacije, mjesto na kojemu su nastali i miješali se utjecaji bezbrojnih kultura s njegovih obala.

"Gastronomija tu ima gotovo religijski značaj te je snažan dio lokalnih identiteta i stoljetnih tradicija. Peljar je onaj koji vodi, pelja, provodi brod u luku ili iz luke, daje podatke o lukama i boravku u njima te važne obavijesti i upozorenja za što sigurniju plovidbu", istaknuo je chef Misirača.

image

Christian Misirača

Marko Miščević/Cropix

Pojodini Mediteranski Peljari će vas u petak, 17. svibnja od 19 sati u Nautic clubu Pojoda “otpeljati” u 5 mediteranskih regija: Kataloniju, Siciliju, Provansu, Krf i Dalmaciju. Svako od pripremljenih jela i vina predstaviti će eno-gastro ikonu regije ili luke iz kojih potječe. Kako su najavili iz Pojode, večera će biti popraćena atraktivnom prezentacijom, stručnim predstavljanjem svakog slijeda i vina te kratkim storytellingom. Edukativno, zabavno i prigodno, osobito ako vas put ovog ljeta nanese na neku od ovih obala. Cijena večere je 75 eura po osobi, uključuje pet sljedova jela i pet čaša vina.

Jelovnik večeri u pet sljedova s vinskom pratnjom uključuje:

1. Selekciju tapasa uz Casa Rojo Moltó Negre Conca de Barbera Blanc de Noir 2021, Cava DO
2. Rižoto od komorača s carpacciom od grdobine uz Planeta Etna Bianco 2021, Etna DOC
3. Bouillabaisse uz Marrenon Petula Rosé 2023, Luberon AOC
4. Krfsku "pastitsadu" s linguinima uz Damoli Checo Amarone 2016, Amarone della Valpolicella Classico DOCG
5. Kolač od čokolade i rogača s arancinima uz Boškinac Prošek crni (plavina & merlot), Sjeverna Dalmacija

Svoje mjesto možete rezervirati pozivom na broj 01 2119 600 ili porukom na broj 091 2119 600. Zanimljivo je dodatai kako će večer biti obogaćena stručnim predavanjima i pričama koje će dodatno obogatiti vaše iskustvo.

image

Ako još niste kušali Bouillabaisse po receptu Christiana Misirače, ovo je idealna prilika

Marko Miščević/Cropix

A želite li se i sami okušati u pripremi odličnog Misiračinog Bouillabaissea, pratite ovaj recept - savršen je!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 20:31