ISKRENE ČESTITKE DOBITNICIMA!

GAULT&MILLAU: Danijel Đekić proglašen Chefom godine, a Monte, Restaurant 360, Pelegrini i Laganini su najbolji restorani!

 Goran Jakuš i Mislav Mesek
Dodijeljeni trofeji najboljim chefovima i restoranima, predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020
Dodijeljeni trofeji najboljim chefovima i restoranima, predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020 je Danijel Đekić chef restorana Monte iz Rovinja.

Goran Jakuš i Mislav Mesek

Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020.

Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020 osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota chef restorana Nav u Zagrebu.

Trofej mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu.

Buffet Kamenice iz Dubrovnika nagrađen je trofejem Najbolji POP 2020.

Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020 kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu.

Goran Jakuš i Mislav Mesek

Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu.

Najboljim restoranima proglašeni su 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane, te šibenski Pelegrini.

U Esplanade Zagreb Hotelu, 3. je ožujka održana gala večera povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.

Ovaj je događaj na jednom mjestu okupio impresivan broj hrvatskih chefova, vrhunskih profesionalaca i zaljubljenika u gastronomiju, a vrhunac večeri bila je dodjela prestižnih kulinarskih trofeja kojima Gault&MillauCroatia nagrađuje najbolje chefove u čijem je radu prepoznat moto vodiča - „Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni“.

Goran Jakuš i Mislav Mesek

Posebnost Gault&Millau vodiča leži u slavlju različitosti – u njemu svoje mjesto pronalaze raznovrsni restorani i profesionalci različite dobi i stilova, a ono što dijele su inovativnost, poštivanje tradicije svoga kraja, poznavanje suvremenih kulinarskih tehnika te kuhanje s velikom strašću. Gault&Millau Croatia 2020 gastronomski vodič najopsežniji je do sada, a u njemu su predstavljena 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela. Direktorica Gault&Millau Croatia, Ingrid Badurina Danielsson ovaj je vodič opisala kao snažan, postojan i napravljen da ljubiteljima hrane pruži pouzdane informacije o restoranima. Također je naglasila njegovu važnost u Hrvatskoj i svijetu:

Gault&Millau, jedan je od dva najprestižnija međunarodna gastronomska vodiča te predstavlja hrvatsku gastronomsku scenu na svjetskoj pozornici, a Hrvatsku kao poželjnu food&wine destinaciju“. Noć kulinarskih scara održana je u Smaragdnoj dvorani Esplanade Zagreb Hotela, a četveroručnu gala večeru pripremile su vrhunske chefice Ana Grgić, chefica Esplanadeinog restorana Zinfandel's i nositeljica titule Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2018 i Francuskinja Coline Faulquier, chefica i vlasnica restorana Signature u Marseilleu, i nositeljica titule Mladi talent Gault&Millau France 2017.

Goran Jakuš i Mislav Mesek

Nagrađene chefove i restorane pozdravila je i Marianne Lecerf, glavna međunarodna koordinatorica za Gault&Millau. .

Projekt je podržala i Hrvatska turistička zajednica, a čestitke dobitnicima uputila je Darija Tödtling, predstavnica Hrvatske turističke zajednice.

Podršku projektu dalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske. U ime Ministarstva turizma gostima se obratio državni tajnik u Ministarstvu turizma RH Frano Matušić, koji je tom prilikom istaknuo važnost gastronomije kao jednog od vodećih sadržaja turističkog iskustva na kojem se gradi cjelokupni brend Hrvatske.

Goran Jakuš i Mislav Mesek

Hrvatska turistička zajednice bila je posebni partner projekta, realiziranog uz veliku pomoć

partnera Gault&Millau Hrvatska: Premium Visa, PBZ card, Debic, Kotanyi, Hrvatska pošta, Aurelia, Lexus, Kraš Bajadera, Romerquelle, Raise the Bar i Mutti. Partneri događanja bili su i: Esplanade Zagreb Hotel, Centaurus, Karlić tartufi, MIVA galerija vina, DUKE group, Krauthaker, Tomić, Degrassi, Štampar i Feravino.

Izdanje vodiča Gault&Millau Croatia za 2020. godinu bit će u prodaji na lokacijama Tiska, te u poslovnicama Hrvatske pošte, a namijenjen je svim ljubiteljima kvalitetne hrane, i restoranima koji pružaju vrhunska kvalitetu i uslugu. Gault&Millau gastronomski vodič je dostupan i putem besplatne mobilne aplikacije na kojoj možete naći ocjene i detaljni opisi svih restorana uvrštenih u vodič Gault&Millau Croatia 2020.

Trofej Chef godine

Chef Danijel Đekić, restoran Monte – Rovinj

Trofej Veliki chef budućnosti

Chefs Sandra i Dane Tahirović, restoran Zora bila - Split

Chef Robert Benzia, Ganeum Food&Wine bar – Lovran

Najbolji restorani u 2020

Restoran 360 – Dubrovnik 17.5/20 4 toke

Restoran Monte – Rovinj 17.5/20 4 toke

Restoran Laganini – Palmižana 17/20 4 toke

Restoran Pelegrini – Šibenik 17/20 4 toke

Trofej Chef tradicijske kuhinje

Chef Silvija Horak, restoran Terbotz - Štrigova

Trofej Chef (nove) tradicijske kuhinje

Chef Tvrtko Šakota, restoran NAV – Zagreb

Trofej Mladi talent

Chef Floriana Ružić, Gourmet restaurant San Rocco - Brtonigla

Chef Matija Jagić, Brokenships bistro – Zagreb

Posebna nagrada za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva

Chef Dragica Lukin, Villa Soši - Umag

Trofej za najboljeg šefa sale Drago Majsak, restoran Vinodol - Zagreb

Trofej za najbolji POP restoran, Buffet Kamenice - Dubrovnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 12:53