NOVA DOBRA HRANA

Gdje kupiti i kako pripremiti dobar komad mesa, slastice kakve još niste probali i druge priče

 Marko Miscevic/Cropix
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima je danas, 4. rujna, uz Nedjeljni Jutarnji

Još jedan mjesec proveli smo u obilasku adresa diljem zemlje, testirali, degustirali i kuhali pa vas tako već danas, u nedjelju, 4. rujna, na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji čeka novi broj magazina Dobra hrana s najslasnijim pričama.

Grilali smo s Jurjem Grabarićem, jarunskim grill majstorom kojeg ni kiša nije zaustavila u pripremi rođendanskog roštilja, posjetili smo i farmu u Križevcima te zagrebački butik koji nudi samo domaću dry-aged junetinu, a potom smo se zaputili u Žminj i Zadar gdje smo mesne delicije zamijenili slatkim zalogajima. Posjetili smo tako Brlog zadružnu pivovaru gdje smo kušali nove sladolede koje je tamošnja ekipa napravila u suradnji sa Slatkom tvornicom Medenko, dok smo u Žminju saznali sve o desertu kakav se ne radi baš nigdje na svijetu osim ovdje - Kristovoj kruni.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Povratak s godišnjeg u Italiji i nostalgično promišljanje o tamošnjim pizzama odlučili smo ublažiti sjajnim pizza sendvičem iz zagrebačke pizzerije Mrs. Fogg, a potom se i zasladili s devet drugačijih jela sa smokvama koje je pripremila naša suradnica Slavica Šagolj. Obišli smo i nekoliko poznatih domaćih restorana pa vam tako donosimo recenzije iz gostionice Kod špilje, La Parenzane, kleti Bolfan, zagrebačkog restorana ManO2 te zalogajnice Šanjek u Varaždinu.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Na kraju, dobro poznati vinski znalac Saša Špiranec u ovom broju magazina Dobra hrana donosi nam čak dvije priče. Posjetio je, naime, poznatu međimursku vinariju, saznao sve o uspjehu mladog vinara Davida Štampara i izdvojio favorite iz njihova podruma. Osim toga, sastavio je i detaljne vinske ture kroz Istru, Plešivicu, Kutjevo, Pelješac i Korčulu. Sve to i mnogo više čeka vas u novom broju magazina Dobra hrana.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:48