NOVA DOBRA HRANA

Gdje kupiti i kako pripremiti dobar komad mesa, slastice kakve još niste probali i druge priče

 Marko Miscevic/Cropix
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima je danas, 4. rujna, uz Nedjeljni Jutarnji
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima je danas, 4. rujna, uz Nedjeljni Jutarnji

Još jedan mjesec proveli smo u obilasku adresa diljem zemlje, testirali, degustirali i kuhali pa vas tako već danas, u nedjelju, 4. rujna, na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji čeka novi broj magazina Dobra hrana s najslasnijim pričama.

Grilali smo s Jurjem Grabarićem, jarunskim grill majstorom kojeg ni kiša nije zaustavila u pripremi rođendanskog roštilja, posjetili smo i farmu u Križevcima te zagrebački butik koji nudi samo domaću dry-aged junetinu, a potom smo se zaputili u Žminj i Zadar gdje smo mesne delicije zamijenili slatkim zalogajima. Posjetili smo tako Brlog zadružnu pivovaru gdje smo kušali nove sladolede koje je tamošnja ekipa napravila u suradnji sa Slatkom tvornicom Medenko, dok smo u Žminju saznali sve o desertu kakav se ne radi baš nigdje na svijetu osim ovdje - Kristovoj kruni.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Povratak s godišnjeg u Italiji i nostalgično promišljanje o tamošnjim pizzama odlučili smo ublažiti sjajnim pizza sendvičem iz zagrebačke pizzerije Mrs. Fogg, a potom se i zasladili s devet drugačijih jela sa smokvama koje je pripremila naša suradnica Slavica Šagolj. Obišli smo i nekoliko poznatih domaćih restorana pa vam tako donosimo recenzije iz gostionice Kod špilje, La Parenzane, kleti Bolfan, zagrebačkog restorana ManO2 te zalogajnice Šanjek u Varaždinu.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Na kraju, dobro poznati vinski znalac Saša Špiranec u ovom broju magazina Dobra hrana donosi nam čak dvije priče. Posjetio je, naime, poznatu međimursku vinariju, saznao sve o uspjehu mladog vinara Davida Štampara i izdvojio favorite iz njihova podruma. Osim toga, sastavio je i detaljne vinske ture kroz Istru, Plešivicu, Kutjevo, Pelješac i Korčulu. Sve to i mnogo više čeka vas u novom broju magazina Dobra hrana.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 10:39