StoryEditor
GDJE JESTI?

GDJE NA GYOZE U ZAGREBU? Vjerojatno najpozantije japansko punjeno tijesto možete probati na sve većem broju zagrebačkih adresa!

Gyoze su, uz raviole, vjerojatno najpoznatije punjeno tijesto na svijetu, koje su japanski vojnici nakon izgubljenog rata donijeli iz Kine
 Marko Miščević / HANZA MEDIA

Ovi punjeni meki jastučići obožavani su diljem svijeta, a tajna njihovog okusa leži u savršenoj ravnoteži tijesta, mesa, povrća i začina. Za vas smo izdvojili nekoliko mjesta u Zagrebu na kojima ih možete kušati, a ako neko od njih i posjestite, svakako nam javite dojmove.

El Toro Street Food

Adresa: Petrinjska ulica 2, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 12 do 24 sata

El Toro Street Food Facebook page
 

Chef Mario Mihelj radio kao chef u jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana, koji je Hrvatima pokazao kako izgleda i kakvog je okusa prava street food hrana (Mundoaka, Petrinjska), a kasnije se angažirao u El Toru na Šubićevoj te konačno i u El Toro Street Food koji se smjestio na istoj lokaciji kao i Mundoaka. Osim drugih jela koja koketiraju sa južnoameričkom kuhinjom, street foodom i Azijom, na njihovom se meniju nalaze i hrskave gyoze punjene mariniranom svinjskom potrbušinom sa uljem od sezama i umakom od soje te dodatkom sirache. U porciji se nalazi pet gyoza, a cijena porcije je 60 kuna. Njam!

Umami

Adresa: Horvaćanska cesta 75, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: svakim danom od 11 do 23 sata

Umami Zagreb Official Facebook page
 

Gyoze su jedno od najpopularnijih jela Umamija, koje u svojoj ponudi imaju od samih početaka. Ovaj japanski klasik pune fino mljevenim svinjskim mesom i kupusom a potom ih prže i poslužuju uz slatko-ljuti umak. Cijena: 18 kuna za tri komada.

SOI Fusion

Adresa: Ilica 50
Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom i subotom od 12 do 23:45h, nedjeljom zatvoreno

Zagreb , 260719.
Azijski fusion bar Soi, otvorio se unutar Swankey Monkey hostela.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Soi, što na tajlandskom znači slijepa uličica koja jednim krajem ima izlaz na glavnu ulicu (točno u takvom je položaju Fusion Bar smješten u zakutcima vanjskih prostora hostela), je otvoren od 15 pa sve do 23 sata, tako da se ondje možete dobro najesti nakon posla ili u večernjim satima. Ovdje možete naručiti dvije vrste gyoza, gyoza tofu za one koji ne jedu meso i gyoza svinjetina - za ljubitelje mesa. Cijena za pet gyoza, i jednoh i drugih, je 42 kune.

Hanami

Adresa: Nova ves 4, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 13 do 23 sata

 

Jelovnik i u ovom restoranu podilazi fast food orijentaciji mnogih suvremenih gostiju pa trpi mini burgere, no daje i solidan izbor sushi rolica, nešto sashimija, ramen i miso juhu kao tipična japanska jela na žlicu, odlične tempure i - naravno gyoze punjene mljevenom svinjetinom. Cijena za pet gyoza je 50 kuna.

Time

Petrinjska 7, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 12 do 24h

Privatna arhiva
 

Popularni restoran & bar Time u samom centru Zagreba odavno je postao sinonim za odličan sushi. Jedno od onih mjesta na kojima se ne brinete hoće li riba biti svježa, nego se opušteno prepuštate uživanju u sirovoj tuni u ugodnom, no možda malo pretamnom interijeru. U ponudi imaju i gyoze od svinjetine,, a pet komada stoji 70 kuna.

Gyoza & Sake BAR

Adresa: Boškovićeva ul. 6, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: svakim danom od 11:00 - 21:00 h

Privatna arhiva /
 

Ova mala japanska zalogajnica na Zelenom valu od samih početaka u svojoj ponudi ima ove mekane "raviole". Osnovni sastojci gyoza su mljeveno meso (junetina i svinjetina) i zelje. Rade ih s tankim tijestom i svaki put zapeku s jedne strane. Služe ga sa sosom na bazi soje i porcijom riže, a na tanjuru dobijete sedam "raviola".

JING YUAN Teahouse & Bistro

Adresa: Ilica 107, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 11 do 22 sata, nedjeljom od 12 do 20 sati

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

U Jing Yuan Tea Houseu jede se jako dobro. U ugodnoj atmosferi ove kineske čajane u Ilici, koju je prije nekoliko godina otvorio Alex Wang, koji se s obitelji skrasio u Zagrebu, uz reprezentativne vrste kineskih čajeva i tradicionalni servis, nudi se i nekoliko originalnih jela sjeverozapadne Kine, odakle je Ivy, Alexova supruga. Ovdje služe gyoze koje pune svinjetinom i lukom te one vegetarijanske (kineski kupus, mrkva, jaje, i rižini rezanci). Deset komada kuhanih naplaćuju 39 kuna, a 10 komada prženih 49 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:38