GDJE JESTI?

GDJE NA GYOZE U ZAGREBU? Vjerojatno najpozantije japansko punjeno tijesto možete probati na sve većem broju zagrebačkih adresa!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Gyoze su, uz raviole, vjerojatno najpoznatije punjeno tijesto na svijetu, koje su japanski vojnici nakon izgubljenog rata donijeli iz Kine

Ovi punjeni meki jastučići obožavani su diljem svijeta, a tajna njihovog okusa leži u savršenoj ravnoteži tijesta, mesa, povrća i začina. Za vas smo izdvojili nekoliko mjesta u Zagrebu na kojima ih možete kušati, a ako neko od njih i posjestite, svakako nam javite dojmove.

El Toro Street Food

Adresa: Petrinjska ulica 2, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 12 do 24 sata

El Toro Street Food Facebook page

Chef Mario Mihelj radio kao chef u jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana, koji je Hrvatima pokazao kako izgleda i kakvog je okusa prava street food hrana (Mundoaka, Petrinjska), a kasnije se angažirao u El Toru na Šubićevoj te konačno i u El Toro Street Food koji se smjestio na istoj lokaciji kao i Mundoaka. Osim drugih jela koja koketiraju sa južnoameričkom kuhinjom, street foodom i Azijom, na njihovom se meniju nalaze i hrskave gyoze punjene mariniranom svinjskom potrbušinom sa uljem od sezama i umakom od soje te dodatkom sirache. U porciji se nalazi pet gyoza, a cijena porcije je 60 kuna. Njam!

Umami

Adresa: Horvaćanska cesta 75, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: svakim danom od 11 do 23 sata

Umami Zagreb Official Facebook page

Gyoze su jedno od najpopularnijih jela Umamija, koje u svojoj ponudi imaju od samih početaka. Ovaj japanski klasik pune fino mljevenim svinjskim mesom i kupusom a potom ih prže i poslužuju uz slatko-ljuti umak. Cijena: 18 kuna za tri komada.

SOI Fusion

Adresa: Ilica 50
Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom i subotom od 12 do 23:45h, nedjeljom zatvoreno

Zagreb , 260719.
Azijski fusion bar Soi, otvorio se unutar Swankey Monkey hostela.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Soi, što na tajlandskom znači slijepa uličica koja jednim krajem ima izlaz na glavnu ulicu (točno u takvom je položaju Fusion Bar smješten u zakutcima vanjskih prostora hostela), je otvoren od 15 pa sve do 23 sata, tako da se ondje možete dobro najesti nakon posla ili u večernjim satima. Ovdje možete naručiti dvije vrste gyoza, gyoza tofu za one koji ne jedu meso i gyoza svinjetina - za ljubitelje mesa. Cijena za pet gyoza, i jednoh i drugih, je 42 kune.

Hanami

Adresa: Nova ves 4, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 13 do 23 sata

Jelovnik i u ovom restoranu podilazi fast food orijentaciji mnogih suvremenih gostiju pa trpi mini burgere, no daje i solidan izbor sushi rolica, nešto sashimija, ramen i miso juhu kao tipična japanska jela na žlicu, odlične tempure i - naravno gyoze punjene mljevenom svinjetinom. Cijena za pet gyoza je 50 kuna.

Time

Petrinjska 7, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 12 do 24h

Privatna arhiva

Popularni restoran & bar Time u samom centru Zagreba odavno je postao sinonim za odličan sushi. Jedno od onih mjesta na kojima se ne brinete hoće li riba biti svježa, nego se opušteno prepuštate uživanju u sirovoj tuni u ugodnom, no možda malo pretamnom interijeru. U ponudi imaju i gyoze od svinjetine,, a pet komada stoji 70 kuna.

Gyoza & Sake BAR

Adresa: Boškovićeva ul. 6, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: svakim danom od 11:00 - 21:00 h

Privatna arhiva /

Ova mala japanska zalogajnica na Zelenom valu od samih početaka u svojoj ponudi ima ove mekane "raviole". Osnovni sastojci gyoza su mljeveno meso (junetina i svinjetina) i zelje. Rade ih s tankim tijestom i svaki put zapeku s jedne strane. Služe ga sa sosom na bazi soje i porcijom riže, a na tanjuru dobijete sedam "raviola".

JING YUAN Teahouse & Bistro

Adresa: Ilica 107, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 11 do 22 sata, nedjeljom od 12 do 20 sati

Marko Miščević / HANZA MEDIA

U Jing Yuan Tea Houseu jede se jako dobro. U ugodnoj atmosferi ove kineske čajane u Ilici, koju je prije nekoliko godina otvorio Alex Wang, koji se s obitelji skrasio u Zagrebu, uz reprezentativne vrste kineskih čajeva i tradicionalni servis, nudi se i nekoliko originalnih jela sjeverozapadne Kine, odakle je Ivy, Alexova supruga. Ovdje služe gyoze koje pune svinjetinom i lukom te one vegetarijanske (kineski kupus, mrkva, jaje, i rižini rezanci). Deset komada kuhanih naplaćuju 39 kuna, a 10 komada prženih 49 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:01