Zrno bio bistro, smješten u zagrebačkoj Medulićevoj ulici, postoji već više od 10 godina i jednako toliko provjerena je adresa za sve one koje zanima makrobiotička prehrana i izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla. U pitanju je restoran u kojem se nude veganska i vegetarijanska jela i na čijem meniju stalni gosti sada već godinama pronalaze klasike kao što su njihove juhe ili Kayu sendvič. Kako se uvijek vode sezonom, jer povrće dobavljaju sa svoje farme, Zrno Eko Imanja, tako su ove jeseni odlučili otići korak dalje i osmislili su novi, zanimljiv specijal meni u tri slijeda.
"Velika nam je sreća surađivati i smišljati nova jela s našim Zrno Eko Imanjem s kojom smo od početka bile u dogovorima oko dostupnosti namirnica koje ćemo imati u ovom periodu, pa se tako i stvorio ovaj jelovnik - draga ekipa Zrna javila nam je što je upravo ubrano, a mi smo po tome složili jelovnik", poručili su iz Zrna.
Posebno osmišljena jela bit će dostupna svakog vikenda do zime, a na meniju se nalaze marinirani odrezak od celera uz kremu od badema i hrskavi dimljeni tofu, grilana palenta sa začinskim biljem, bukovače i seitan na kremi od čičoke te speculas keksi s kremom od zelene bundeve i kokosovim šlagom.
Ideja je bila manje popularne namirnice, poput čičoke i celera, pretvoriti u zvijezde tanjura, a jesu li u tome uspjeli, gosti će se moći uvjeriti upravo do 1. prosinca, do kada će ova jela biti dostupna. Cijena menija je 39 eura i dostupan je od 12 do 22 sata, počevši od ovog četvrtka i petka.
Dobro je dodati i da se u Zrnu odnedavno kuha u novom sastavu. Kreativna chefica sada je Antea Piplica, a mlada nada, kako je nazivaju u Zrnu, je Anita Letinčić, dok lokal vodi Dina Frleta. Promjena energije osjeti se i na meniju, gdje su uz ranije spomenute klasike, uveli i nekoliko noviteta, poput kroketa od japanske bundeve, koji nam zvuče totalno primamljivo i jedva ih čekamo isprobati.
Kako poručuju, u Zrnu se posebno vesele i zimi, kada će krenuti s adventom na terasi u Medulićevoj, koji će raditi u suradnji sa susjedima iz AHA! wine bara. Prošle godine u zimsko doba su, primjerice, goste oduševile veganskim ‘bakalarom‘ na koji su, kako kaže, ljudi ‘odlijepili‘ i nisu mogli vjerovati da u pitanju stvarno nije riba.
"Glave su nam pune ideja o dobroj hrani, koju uvijek prati i dobra zabava", poručila je nova ekipa iz Zrna.
Pa, u slučaju da vam je ponestalo ideja za ručak, ova stara adresa u osvježenom izdanju možda bi mogla biti više nego dobra ideja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....