NOVO IZDANJE!

Najmanji wine & food festival dobiva svoju reprizu! Spoj izvrsne hrane, biranih vina i dobre atmosfere pokazao se kao pun pogodak

Ni mjesec dana nakon prvog izdanja, "Najmanji wine & food festival" u zagrebačkoj Medulićevoj 20 vraća se u svom drugom izdanju, na istom mjestu i s jednakom dozom šarma

Za sve one koji su propustili priliku za kušanje odličnih vina u opuštenoj atmosferi u dvorištu restorana Zrno, nova prilika stiže u nedjelju, 17. kolovoza. Tada se ponovno otvaraju festivalska vrata najmanjeg vinskog druženja u organizaciji Zrno bio bistroa i Aha! slow wine bara.

image
/Ustupljena Fotografija

"Dvorište Zrno bio bistroa i vrata Aha! wine bara opet se otvaraju. Stiže nam drugi po redu Najmanji wine & food festival u Medulićevoj 20. Sve će biti isto kao na prvom festivalu, ali ipak sve drugačije", najavili su organizatori i poručili da će, umjesto tacosa, koji su se nudili na prvom izdanju, ovog puta u ponudi biti tapasi za koje će se pobrinuti chefovi Kristian Godinić i Dina Frleta.

Osim toga, najavili su i kako je u planu već i treće izdanje festivala.

I sami smo prisustvovali prvom izdanju festivala i odmah nam je bilo jasno zašto ovakav koncept zaslužuje nastavak. Interes publike bio je velik, a kombinacija izvrsne hrane, pažljivo odabranih vina i intimne atmosfere pokazala se kao pun pogodak. Unatoč visokim temperaturama, dvorište u Medulićevoj bilo je ispunjeno gostima jer sadržaja ovakvog tipa u Zagrebu i dalje kronično nedostaje.

Tko stoji iza festivala?

Festival je rezultat suradnje dvaju ugostiteljskih prostora koji dijele adresu i filozofiju, Zrno Bio Bistroa i Aha! slow wine bara.

Zrno Bio Bistro prvi je certificirani ekološki restoran u Hrvatskoj, i jedno od rijetkih mjesta u Zagrebu gdje možete biti sigurni u podrijetlo baš svake namirnice na tanjuru. Gotovo sve dolazi s vlastitog eko imanja, a koncept bistroa godinama je ostao vjeran održivosti, sezonalnosti i transparentnosti. Udobno smješten u dvorištu Medulićeve 20, Zrno je već dugo adresa poznata ljubiteljima promišljene, biljne i nutritivno bogate kuhinje.

image
/Ustupljena Fotografija
image
/Ustupljena Fotografija

Odmah pokraj njega nalazi se Aha! slow wine bar, relativno novo ime na vinskoj karti Zagreba, ali već sada nezaobilazno mjesto za ozbiljne ljubitelje vina. Bar ne posluje ni godinu dana, ali je u tom kratkom vremenu postao jedno od najuzbudljivijih vinskih mjesta u gradu, zahvaljujući pažljivom izboru vina, inovativnim kušanjima i uvođenju etiketa dosad neviđenih na hrvatskom tržištu. Za to je zaslužan Tino Pattiera, entuzijast i stručnjak koji je prostoru dao viziju i energiju zbog koje se Aha! brzo izdvojio od konkurencije.

Zašto najmanji i zašto baš sad?

Festival nosi naziv "Najmanji wine & food festival" jer se odvija u skromnom, intimnom prostoru zajedničkog dvorišta, ali upravo ta ograničenost u veličini daje mu poseban karakter.

image
/Ustupljena Fotografija

Uspjeh prvog izdanja pokazao je koliko postoji želja za ovakvim neformalnim, ali kvalitetnim okupljanjima i da Zagreb ima publiku koja cijeni male, autentične festivale s jasnim identitetom.

Ako ste u Zagrebu 17. kolovoza, Medulićeva 20 možda je najmanje, ali i najzanimljivije mjesto na kojem biste mogli provesti nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 08:37