BORBA S TUMOROM

Glumac izgubio apetit tijekom kemoterapija: ‘Sve je imalo okus mokrog kartona premazanog izmetom‘

 Ander Gillenea/Afp
"Ako ne možete jesti i uživati u hrani, kako ćete uživati u svemu ostalom? Bilo mi je teško jer nisam mogao sve progutati", rekao je

Slavni glumac Stanley Tucci, kojeg je domaća javnost imala prilike gledati u brojnim filmovima poput "Vrag nosi Pradu", "Igre gladi", "Spotlight" i drugima, tri godine nije želio otkriti da se borio s tumorom na jeziku. Sada je Tucci u intervjuu za New York Times ipak progovorio o svojoj bolesti, kemoterapijama, ali i otkrio da je pritom izgubio nešto njemu vrlo dragocjeno - apetit.
60-godišnji glumac izgubio je okus tijekom borbe s bolešću i kemoterapija te je priznao da mu je sve imalo okus 'mokrog kartona premazanog nečijim izmetom.' Dodao je i da je imao najveći strah od gubitka osjeta okusa. "Mislim, ako ne možete jesti i uživati u hrani, kako ćete uživati u svemu ostalom? Bilo mi je teško jer sam mogao okusiti sve, ali nisam mogao i progutati", rekao je glumac koji se prisjetio kako mu je bilo teško jesti firentinski odrezak.

image
Ander Gillenea/Afp


"Morao sam ga žvakati 10 minuta da bi mi hrana skliznula niz grlo. Ponekad sam se jednostavno morao riješiti hrane", otkriva.
Unatoč svom teškom stanju, nije želio prestati raditi na CNN-ovoj emisiji "Stanley Tucci: Searching For Italy". "Nije bilo šanse da ne uspijem. Dugo sam želio ispričati priču o Italiji i različitim kuhinjama svake talijanske regije", rekao je Tucci.

image
Michael Hurcomb/shutterstock/Michael Hurcomb/shutterstock


Ovaj intervju održan je povodom promocije njegove nove knjige "Taste: My Life Through Food", koja bi ovog tjedna trebala biti objavljena. Knjiga je opisana kao nekonvencionalni memoari u kojima Tucci piše o mnogim stvarima, uključujući užasnu hranu koju je morao jesti na filmskim setovima.

"Jedino što talijansku kuhinju čini podnošljivom je to što se uvijek poslužuje i vino. Tragično za zemlju koja je kulinarski prorok", dodaje.

Na pitanje zašto u knjizi nije uopće spomenuo svoju glumačku karijeru, Tucci je odgovorio da su to "sve užasno dosadne stvari."
"Ideš kroz život, imaš neku svoju viziju, i onda se odjednom dogodi neka posve druga dobra stvar, poput neke prikolice vezane za tebe, a ti si krenuo u drugome smjeru", objasnio je glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:02