Gnam gnam fest u subotu

Kao svojevrsan vrhunac Dana istarske šparuge u subotu 27.4. u Novigradu se na Velikom trgu održava Gnam Gnam Fest: Šparugada, na kojem se prezentiraju ukusni specijaliteti na bazi šparoga, uz vrhunsku ponudu domaćih maslinovih ulja i vina te zabavan program koji čine glazbeni i kulturni sadržaji.

Osim Šparugade, u trideset i dva restorana s područja sjeverozapadne Istre, moguće je uživati u delicijama spravljenim na bazi istarske šparoge po promotivnim cijenama. Na jelovnicima uključenih objekata, uz klasične menije na bazi šparoga, nalazi i posebna ponuda – dva pristupačna menija po cijeni od 70 i 100 kuna. Na ovaj način svi zainteresirani moći će do 15. svibnja kušati raznolike delicije na bazi šparoga po pristupačnim cijenama.

Šparugadom osim što se označava vrhunac sezone šparuga, ujedno i započinje ovogodišnji niz manifestacija u okviru novigradskog Gnam Gnam Festa, koji se nastavlja 17. svibnja uz Sardelafest (u znaku srdele i druge plave ribe), te 7. lipnja uz Večer novigradske kapešante (u znaku jakobove kapice i drugih jadranskih školjaka), dok će svi plodovi Jadranskog mora biti ponuđeni u okviru izdanja Gnam Gnam Festa koja slijede 31. svibnja, 4. srpnja, 8. kolovoza, 14. rujna i 21. rujna.

Dani istarske šparuge održavaju se po sedmi puta do 15. svibnja na području sjeverozapadne Istre. Kao jedna od četiri ključne gastronomske manifestacije u regiji, uz Dane školjaka, švoja i liganja, Dani istarske šparuge u organizaciji su Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Koncept događanja sastoji se u korištenju omiljene proljetne namirnice – divlje šparuge u vrijeme kada ona samoniklo raste, kroz ponudu lokalnih restoratera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:03