KREMASTI

GOTOVO DOK KAŽEŠ DIP: Pet recepata za kremaste dipove!

 Getty Images/iStockphoto
Negdje je zovu salsa, negdje šalša, a u starinskim kuharicama i na nacionalnoj televiziji - umak od rajčice. Ovaj savršeni prilog za tjesteninu i meso ujedno je i odličan dip.

Sezonske svježe rajčice ili već gotovi pelati sjajan su temelj za superukusan dip. Začinite bosiljkom, češnjakom, peršinom ili celerom, a po želji i sezonskim povrćem, kao što su paprika ili patlidžan i oduševit ćete sve za stolom. Jer salsa je svjetska klasa!

Person dipping salsa with a chip
Getty Images/iStockphoto

Fini, kremasti sirni dip uvijek je ukusan, a osobito kad znate da je gotov učas! Brzo & Fino kiselom vrhnju dodajte malo sirnog namaza, primjerice Dukatele, te naribanog sira. Začinite bosiljkom, češnjakom ili origanom, dodajte nekoliko kapi limuna i pripremili ste slastan dip. Sirni dipovi pašu uz sve!

Bread being dipped in cheese sauce.
Getty Images/iStockphoto

Bechamel, neizostavni sastojak lazanja, također se odlično snalazi kao dip. Posegnite za Brzo & Fino umakom bechamel, zagrijte ga, naribajte malo sira, dodajte slatke ili ljute paprike i to je to! Poslužite uz goleme količine čipsa s okusom sira.

Closeup of bechamel sauce in a wooden spoon
Getty Images/iStockphoto

Pravi sladokusci znaju da s gljivama ne mogu pogriješiti. Brzo & Fino umak okusa šampinjoni kao stvoren je za ukusan, primamljiv dip. Dodajte mu malo sjeckanog peršina i mladog luka, začinite paprom ili čilijem i poslužite. I ne ograničavajte se, ovaj dip podjednako dobro ide uz čips i uz štapiće mrkve!

Creamy mushroom sauce in a pan on a wooden rustic board on a dark background
Getty Images/iStockphoto

Obožavate nachose? Nachosi i dip savršen su par. Samo zagrijte Brzo & Fino umak okusa Ribanac i dip je spreman! Ako vam okusni pupoljci žude za malo ljućim, sve što trebate učiniti jest dodati mrvu svježe mljevenog papra ili prstohvat (može i dva-tri) čilija.

Nachos with Cheese Dip (close-up shot) on an wooden table
Getty Images/iStockphoto

Dipovi, s nachosima ili bez njih, popularni su u cijelom svijetu, stoga isprobajte recepte raznih kuhinja i kuhajte lakše uz gotove Brzo & Fino umake!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:37