U dobrom društvu

Guardian objavio listu 35 najboljih restorana u Europi, među njima su i dva iz Hrvatske

Terasa restorana Kod Ante

 Tomislav Kristo/Cropix
Od Irske do Italije, novinarski tim uglednih britanskih novina sastavio je popis restorana koji po njihovom mišljenju zaslužuju zvati se najboljima

Uz bok restorana Jah Izakaya and Sake Bara u Kopenhagenu, Trattorije Da Cesare al Casaletto iz Rima ili, pak, Au Vieux de la Vieillea u francuskom Lilleu, na popisu 35 najboljih restorana u Europi našla su se dva i iz Hrvatske. Naime, ugledni Guardian napravio je popis u koji je njihova novinarka Mary Novakovich uvrstila i dva restorana na hrvatskoj obali. To su restoran "Kod Ante" na Mljetu, u uvali Saplunara, i konoba "Šešula" na otoku Šolti, koja se nalazi u istoimenoj uvali.

image

Ane i Ivo Dabelić

Tomislav Krišto/Cropix

Tako je Novakovich za restoran "Kod Ante" istaknula kako se radi o obiteljskom restoranu u kojem vlada prijateljska atmosfera, a koji vode Ane i Ivo Dabelić. Od jela, posebno je istaknula špagete od jastoga.

image

Hobotnica pod pekom

Tomislav Kristo/Cropix

O Ane i Ivi pisala je i Dobra hrana kada smo ih posjetili prošlog ljeta. Naš kolega tom je prigodom brzo zaključio kako je otići na Mljet, a ne posjetiti Ante‘s place, ili ti ga Kod Ante, velik grijeh. Ne samo što je tu najfinija hrana, ne zato što je more ispred njegova restorana čisto da čišće ne može biti, ne zato što se mirisi peke šire cijelom uvalom Saplunara, nego zbog ljudi koje ćete ovdje upoznati, a to je očito osjetila i Guardianova novinarka. S vlasnicima smo snimili i video, pa pogledajte.

"Šešulu" je Guardianova novinarka na popis stavila zbog njihovih specijaliteta, kao što su janjetina i hobotnica ispod peke.

Cijeli izbor najboljih restorana po Guardianu možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2023 13:18